4/11/10

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ - Ο ΛΕΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ἀφιερωματικὸς τόμος στὸν ὁποῖο περιλαμβάνονται λόγοι, εἰσηγήσεις, δημοσιεύματα καὶ ἄλλα κείμενα σχετικὰ μὲ τὴν πρωτοφανὴ σὲ ἔκταση καὶ πολύπτυχη θεολογικὴ συγγραφικὴ δραστηριότητα τοῦ ἀειμνήστου καθηγητοῦ Παναγιώτου Τρεμπέλα, τὴ δυναμικὴ προσφορὰ καὶ διακονία του στὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ καὶ τὸ ξεχωριστὸ ἦθος καὶ τὴ βιωματική του πίστη. 

Ὁ ἀναγνώστης μπορεῖ νὰ βρεῖ σ’ αὐτὸν συγκεντρωμένες τὶς ἀποτιμήσεις τοῦ θεολογικοῦ του ἔργου στὶς διάφορες πτυχές του ἐκ μέρους καθηγητῶν τῆς θεολογίας, ἀλλὰ καὶ μαρτυρίες ἀρχιερέων, συναδέλφων, φοιτητῶν καὶ ἄλλων, οἱ ὁποῖοι εἶχαν προσωπικὴ ἐπικοινωνία μαζί του καὶ τὸν γνώρισαν ἀπὸ κοντά. Στὸ τέλος ἐπισυνάπτεται φωτογραφικὸ ἀφιέρωμα.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω για να δείξουμε το μικρό μέγεθος του π.Τρεμπέλα ως Θεολόγου είναι το όνομα του Γίγαντα και σπουδαιότερου Θεολόγου της Ελλαδικής και παγκόσμιας Θεολογίας π.Ρωμανίδη.
Και μάλιστα έφτασαν όλοι οι Θεολόγοι παγκοσμίως να μιλούν για εποχή μετά και προ Ρωμανίδη.
Όσο και να θέλουν οι Οργανώσεις να δείχνουν τον Τρεμπέλα ως ένα ογκόλιθο της νεότερης θεολογίας δεν μπορούν να παραβλέπουν τα τεράστια λάθη και σφάλματα που έκανε στην έρευνα και στην θεολογία του (σαφώς ελλιπής διότι δεν γνώριζε παρά μόνο 2-3 πατέρες της εκκλησίας)
Η διένεξή του με τον π.Ρωμανίδη τον γίγαντα της Θεολογίας και τον πληρέστερο θεολόγο όλων των εποχών στην ελλαδική εκκλησία δείχνει το μικρό του ανδρός για τον οποίο όλες οι οργανώσεις θέλουν να παρουσιάσουν ως "Λέων".
Ας ασχοληθούμε με τους πραγματικούς γίγαντες και όχι με τους νάνους!
Με όλο το σεβασμό
Π.Κ.
Αγρίνιο

Ανώνυμος είπε...

Το συγγραφικό έργο του Τρεμπέλα είναι ανεκτίμητης αξίας. Θεολογικές διαφορές υπήρχαν πάντα... ας μην τα ισωπεδώνουμε όλα