17/4/10

Το ιερό λείψανο του Αγίου Νικοδήμου και πάλι στο Μοναστήρι του



Μέσα σε κατάνυξη και συγκίνηση την Πέμπτη 15 Απριλίου 2010, οι Πατέρες του Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου (στον Πεντάλοφο Γουμενίσσης) παρέλαβαν το ιερό λείψανο  που είχε κλαπεί στις 15 Μαρτίου 2010. Ο δράστης αντίκρισε ολοζώντανο τον Άγιο τέσσερις φορές, ο οποίος του είπε: «Παιδί μου, πήγαινέ με στο σπίτι μου από όπου με πήρες, αρκετά με ταλαιπώρησες». Συγκλονισμένος ο δράστης έτρεξε και βρήκε έναν ιερέα της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, στον οποίο εξομολογήθηκε με λυγμούς και δάκρυα, λέγοντας «αμάρτησα πάτερ, έγινα ιερόσυλος» και του παρέδωσε το ιερό λείψανο. Ο ιερεύς παρέλαβε το ιερό λείψανο και συγκλονισμένος αμέσως το έφερε στη Μονή.  Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται στην κατάθεση που έδωσε ο ιερεύς ενώπιον της Αστυνομικής Αρχής. Ο δράστης διεμήνυσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί τον Ηγούμενο για να ζητήσει συγγνώμη.

Το Σάββατο 17 Απριλίου και ώρα 6 μ.μ. θα τελεσθεί επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου και Πανηγυρικός Εσπερινός. Το ιερό λείψανο θα τεθεί σε προσκύνηση των πιστών.

Εκ του Ιερού Κοινοβίου

Τηλέφωνο Ιερού Κοινοβίου: 23430 42314 12-2μ.μ.



Οι Άγιοι αντικατoπτρίζουν τη δόξα του Κυρίου και ακτινοβολούν το άκτιστο Φως του Θεού. Και ο Θεός θαυματοποιεί μέσω των αγίων και των δικαίων, ακόμα και αν αυτοί έχουν φύγει από τη ζωή...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι να πω?
Υπερβολές?
Φανατισμός?

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΚΑ ΚΑΕΤΕ?
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ?

Ανώνυμος είπε...

ΘΑΥΜΑ?
ΦΟΒΕΡΟ...
ΜΕΓΑΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΑΣ
ΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Ανώνυμος είπε...

πωπω..ζωντανος ο αγιος..
τοσο καιρό η αδελφότητα θα λυπόταν για την εξαφανιση του λειψάνου του αγίου της..
μα μετα απο αυτο..σκεφτομαι ποση χαρα και ευφροσυνη θα νιωθουν που ο αγιος τον οποίο υπηρετουν είναι τόσο ζωντανος..