14/9/09

Είναι ευγενής ο Θεός

Ο Θεός είναι σαν μαύρη τρύπα απ’αυτές που υπάρχουν στο σύμπαν. Δεν βλέπεται, διαπιστώνεται. Έχει τόσο ισχυρό βαρύτικο πεδίο που τους πάντες προσελκύει, χωρίς όμως να φαίνεται. Αυτό που αναδίδει δεν είναι η ταυτότητα Του, αλλά η δυνατότητά μας να Τον διαπιστώνουμε για να Τον πιστεύουμε. Είναι ευγενής ο Θεός. Κρύβεται γι’ αυτό πρέπει να Τον ψάξουμε. Η αγάπη Του υποτάσσεται στο αυτεξούσιο μας γι’ αυτό πρέπει να Τον διεκδικήσουμε. Είναι πολύ πολύς και πολύ άγνωστος γι’ αυτό πρέπει να τον τολμήσουμε…
Μητροπ. Μεσογαίας Νικόλαος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε πολύ η ανάρτηση αυτή!!!Καιρό περίμενα κάτι τέτοιο.Συνέχισε να βάζεις τέτοια μικρά ψυχοφέλιμα...Έτσι αποκτά και μια ποικιλία η σελίδα σας.

Ανώνυμος είπε...

Τα λόγια αυτά είναι περιεκτικά όσο τίποτα άλλο. Δίνουν ελπίδα, σε καλούν για αγώνα.

Ανώνυμος είπε...

Όποτε έμπαινα στη σελίδα σας έβλεπα, ως επί το πλείστον, όλο ανακοινώσεις.Ελπίζω να συνεχίσετε να βάζετε και τέτοιου είδους "κείμενα".Έτσι θα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος να σας επισκέπτομαι πιο συχνά!

Ανώνυμος είπε...

Επειδή είδα οτι το περιεχόμενο της σελίδας σας διευρήνθηκε σας στέλνω ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο"ΟΡΙΑ ΑΝΤΟΧΗΣ" και αν θέλετε το χρησιμοποιήτε.
"Είναι δυσκολότερο να εξελιχθεί ένας χαρακτήρας στον ευθύ, υπεύθυνο, ελεύθερο άνθρωπο αγάπης, όπως τον θέλει ο Θεός, άν δεν έχει ζήσει από τα παιδικά του χρόνια μέσα σε υγιή και σωστά όρια. Η εξέλιξη των ορίων είναι μια διαρκής διαδικασία, οι πιο αποφασιστικές της φάσεις πάντως βρίσκονται στα πρώτα χρόνια της ζωής μας...Καλή διαπαιδαγώγηση του παιδιού δε σημαίνει να ακρωτηριάσουμε ψυχολογικά ένα παιδί, για να γίνει ο τύπος του "καλού παιδιού" που μας ταιριάζει. Διαπαιδαγώγηση σημαίνει να βοηθήσουμε το παιδί να ανακαλύψει τί θέλει ο Θεός γι'αυτό, και να το στηρίξουμε μέχρι να φτάσει σε αυτό το στόχο".

Μια παλιά κατασκηνώτρια

Ανώνυμος είπε...

Π. Ωραίο και το παραπάνω απόσπασμα. Θα ήθελα πιο πολλά στοιχεία για το βιβλίο αυτό. Ποιος το έχει γράψει κ.τ.λ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί, συγχωρέστε με ,ο τίτλος του βιβλίου είναι "Όρια Ζωής" των Dr.Henry Cloud,Dr.John Tounsend. Eκδόσεις Έλαφος.Εγώ το βρήκα στην Αποστολική Διακονία.