20/10/08

Το ημερολόγιο της ΓΕΧΑ (2009)

Αφιερωμένο στη μητέρα του Κυρίου, την υπερευλογημένη Παναγία μας "Να προστρέχετε, αδελφοί μου, στη Μητέρα του Θεού, όταν το σπίτι σας χάνει την ειρήνη του. Η κυρία Θεοτόκος είναι πηγή του ελέους και της δυνάμεως. Μπορεί εύκολα να ειρηνεύσει τις ανθρώπινες καρδιές. Ως μητέρα του Θεού της ειρήνης μεσιτεύει σ' Αυτόν για την ειρήνη όλου του κόσμου και όλων των χριστιανικών σπιτιών, έχει την ελεητική δύναμη να διώξει με ένα νεύμα Της τα πονηρά πνεύματα, αυτά που με ακοίμητο αγώνα προσπαθούν να χωρίζουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να αλληλομισιούνται. Είναι η Γοργοϋπήκοος, που απαντά γρήγορα στις παρακλήσεις μας και μας παρέχει την ειρήνη και την αγάπη. Αρκεί να την παρακαλούμε με πίστη και αγάπη. Γιατί, αν δεν έχουμε την πίστη και την αγάπη, γινόμαστε ανάξιοι της μεσιτείας της Θεοτόκου".
(Αγ. Ιωάννης της Κοστάνδης)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε!Πολύ ωραίο αυτό το απόσπασμα του Αγ.Ιωάννη της Κρουστάνδης.Γενικότερα, αυτός ο Ρώσος άγιος με πολλή ακρίβεια αγγίζει πολλές πλευρές του πνευμτικού μας αγώνα.
Σας προτείνω ταπεινά να βάλετε και άλλα αποσπάσματά του ή και να φτιάξετε κάποιο αφιέρωμα κάποτε..
Ελπιζω σύντομα..
Να πω και στους αναγνώστες του μπλογκ ότι υπάρχουν ωραία βιβλία που μιλούν γι΄αυτόν και μπορούν να τα προμηθευτούν απο τα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία.
Ευχαριστώ
Βερονίκη.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά χρόνια το χρησιμοποιούμε και το διαδίδουμε. Το φετινό έχει και τον μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα στο πίσω μέρος. Είναι πρακτικότατο

Ανώνυμος είπε...

Να ενημερώσω ότι διατίθενται και μεγάλα ημερολόγια τοίχου... Η τιμή είναι συμβολική, η ωφέλεια που μπορεί να προκύψει μεγάλη... κάθε μέρα βλέπεις κι ένα σύνθημα...
Κάπου μπορεί να σε πάει. Ο Θεός είναι παντού

Ανώνυμος είπε...

Και το ημερολόγιο του 2010 είναι επίσης πολύ καλό. Είναι αφιερωμένο στο Μυστήριο της Μετανοίας- όλοι το έχουμε ανάγκη - και περιέχει και το Απόδειπνο. Αναζητήστε το. Είναι από τα ωραιότερα ημερολόγια που έχει βγάλει η ΓΕΧΑ.