3/11/19

Νέα Κυκλοφορία: ''Στον ουρανό, όπως και στη γη''

biblio patros spiridosna

π. ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΡΑΠΤΗΣ
ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓH

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Ιστορίες εμπνευσμένες από την καθημερινή σχολική ζωή.
Ένα ημερολόγιο-λεύκωμα με απλές, βιωματικές σκέψεις και υπέροχες εικόνες που ψηλαφούν μια άλλη πραγματικότητα, φωτεινή και ουράνια!

Θεία Λειτουργία για το Σχολείο μας. Τα φώτα όλα αναμμένα. Ο ιεροψάλτης κατανυκτικά αποδίδει τους ύμνους.

Έφθασε η στιγμή που τα παιδιά μπαίνουν στον ναό. Ησυχία και λίγα λόγια από τις δασκάλες για την τακτοποίηση τους. Ακούστηκε το Ευαγγέλιο. Πραγματοποιήθηκε κι η Μεγάλη Είσοδος. Φθάσαμε στην Αγία αναφορά. Πήρα στα χέρια μου τα τίμια δωρα λέγοντας «Τὰ Σὰ ἐκ τῶν Σῶν...».

Ο ψάλτης σιγόψελνε: «Σὲ ὑμνοῦμεν... σὲ εὐλογοῦμεν...».

Πρώτη φορά –είκοσι χρόνια ως ιερέας– κοίταξα προς το εκκλησίασμα αυτή τη στιγμή. Είδα τα παιδιά γονατισμένα. Πλάι τους οι δασκάλες. «Κατάπεμψον τὸ Πνεῦμα Σου τὸ Ἅγιον ἐφ’ ἡμᾶς...».

Δεν ήθελα να τελειώσει αυτή η στιγμή. Ψέλισα τα λόγια που λέγαμε και στις κατασκηνώσεις: «Θεέ μου, να ᾽μαστε μαζί, στον Ουρανό όπως και στη γη». Τελείωσε η Λειτουργία. Κατά τη διανομή του αντιδώρου θυμάμαι την φράση που είπα στη διευθύντρια: «Μην φοβάσαι τίποτα!».

Ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Ράπτης είναι θεολόγος. Το 1999 χειροτονήθηκε στον βαθμό του διακόνου από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο και υπηρέτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου έως το 2001.

Το ίδιο έτος έλαβε τον βαθμό του πρεσβυτέρου και τοποθετήθηκε στην ενορία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Βριλησσίων.

Παράλληλα διετέλεσε από το 2001 και στο ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου καθώς και του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έως και το 2014.

Διατελεί από το 2001 υπεύθυνος ιερέας νεότητας στον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως Βριλησσίων. Παράλληλα είναι υπεύθυνος και βασικός ομιλητής στις Σχολές Γονέων, τον Κύκλο μελέτης της Αγίας Γραφής και στις Συνάξεις Νέων της ενορίας.

Από το 2013 είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του εκκλησιαστικού ιδρύματος με την επωνυμία «Εκπαιδευτήρια Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βριλησσίων της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Υπήρξε ο οραματιστής και ιδρυτής των εκπαιδευτηρίων του Ιερού Ναού, όπου λειτουργούν Βρεφονηπιακός Σταθμός, Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Στα σχολεία σήμερα φοιτούν 450 παιδιά. Επίσης είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Δ.Σ του εκκλησιαστικού ιδρύματος της Στέγης Φροντίδας Ηλικιωμένων του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, «Ο Άγιος Συμεών», όπου φιλοξενούνται 25 γέροντες και γερόντισσες. Είναι έγγαμος και πατέρας 4 παιδιών.

Σχήμα: 14x14 / Σελ. 168 / ΤΙΜΗ: 10 €
ISBN: 978-960-619-051-3

Δεν υπάρχουν σχόλια: