18/6/19

Θεμελίωση Ιερού Ναού στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας

themeliosi kanagas 1

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ θεμελιώθηκε Ιερός Ναός στην μικρή πόλη της Μπιλόμπα (Bilomba) του κεντρικού Κασάι υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου.

Στην περιοχή αυτή η λατρευτικές ανάγκες των πιστών εξυπηρετούντο σε έναν πρόχειρο Ναό από χόρτα.

Ο Σεβασμιώτατος μετακινήθηκε στην Μπιλόμπα αμέσως μετά την επιστροφή του από περιοδεία και θεμελίωσε τον νέο Ναό εις τιμήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από δωρητή που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.

Οι πιστοί με δάκρυα στα μάτια αλλά και με αυθόρμητα τραγούδια και χειροκροτήματα συμμετείχαν στην θεμελίωση του Ναού τους.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε σε όλους τις ευχές και τις ευλογίες του Πάπα και Πατριάρχου και ευχήθηκε γρήγορα να ευλογήσει ο Θεός και να βοηθήσει η Παναγία να αντικρύσουν τον νέο τους Ναό και μέσα σε αυτόν να λατρεύουν τον παντοδύναμο Θεό και να αγιάζονται.

Συνομίλησε ο Σεβασμιώτατος με τον δήμαρχο της πόλεως και με τις άλλες αρχές οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για τον ναό που θα ανεγερθεί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδόσιος ανταπάντησε πως οι ευχαριστίες ανήκουν στον δωρητή και γενικότερα σε αυτούς που στηρίζουν το έργο της ιεραποστολής από το προσωπικό τους βαλάντιο και όχι σε εμάς, είπε, που είμαστε διαχειριστές των χρημάτων αυτών.

Οι περισσότεροι ναοί της Μητροπόλεως Κανάγκας αποτελούνται από χόρτα και από λάσπη, μακάρι και άλλοι αδελφοί που έχουν ανάλογες δυνατότητες να γίνουν κτήτορες Ιερών Ναών της Ιεραποστολικής μας Μητροπόλεως.

Οι εργασίες ξεκίνησαν και παρακαλούμε τον Θεό και την Παναγία ο ναός σε σύντομο χρόνο να ολοκληρωθεί.

themeliosi kanagas 2

themeliosi kanagas 2

πηγή: Romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: