30/5/13

Εξόρμηση στο νοσοκομείο









Την Κυριακή του Πάσχα (05-05-2013), φοιτήτριες-μέλη της ΧΦΔ -σε συνεργασία με μέλη των Φιλικών Κύκλων και της “Πρόνοιας”- αφιέρωσαν χρόνο και κόπο για τους πονεμένους αδελφούς τους.

Όλες οι πτέρυγες και κλινικές του Νοσοκομείου “Παναγία η Βοήθεια”,  πλημμύρισαν από τον αναστάσιμο παιάνα “Χριστός Ανέστη…”, καθώς και από αγαπημένα τραγούδια με αναστάσιμο περιεχόμενο.

Η συγκίνηση που κατέλαβε όλες μας ήταν μεγάλη. Στο άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”,οι συνοδοί των ασθενών έβγαιναν στους διαδρόμους να ακούσουν τους “παράξενους” επισκέπτες και να  ανασηκώσουν τους ασθενείς τους για να ασπασθούν την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου μας, την οποία κρατούσε στα χέρια του ο σεβαστός π. Χαρίτων Αθανασόπουλος-υπεύθυνος ιερέας του Νοσοκομείου.

Οι αναστάσιμες ευχές που ανταλλάξαμε, τα δάκρυα στα μάτια των ασθενών και το χαμόγελο που καταφέραμε να δώσουμε σε αυτούς και τους συγγενείς τους, μάς δίδαξαν πολλά.

Εκτός από τα τροπάρια και τα τραγούδια μας, τούς προσφέραμε το παραδοσιακό αυγοκούλουρο, καθώς και βιβλία και περιοδικά μας, με την ευχή να καταστούν ένα μικρό στήριγμα σε αυτές τις δύσκολες ώρες του πόνου.

Ας χαρίζει ο Κύριος σε όλο τον κόσμο και την σωματική, αλλά και την πνευματική υγεία και να στηρίζει όλους όσους εργάζονται και διακονούν σε τέτοιους χώρους!


Χ.Φ.Δ. ΠΑΤΡΩΝ

1 σχόλιο:

Αναστάσιος είπε...

Χριστός Ανέστη!
Επαινώ τις φοιτήτριες-μέλη της Χ.Φ.Δ., καθώς και τα στελέχη της «Προνοίας» της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, για την αναστάσιμη επίσκεψη αγάπης προς τους νοσηλευόμενους και εργαζόμενους, εις το Νοσοκομείο «Παναγία η Βοήθεια».

Επιθυμώ όμως, να τους υπενθυμίσω, ότι υπάρχει και κάποιο Ίδρυμα, η «Αγία Σκέπη» υπό την εποπτεία της Χριστιανικής Εστίας, το οποίο και φέτος δεν δέχθηκε καμία αντιπροσωπεία συνεργατών, για ευχές στους περιθαλπόμενους και εργαζομένους εις αυτό.

Μας τίμησε με την παρουσία τους ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης.

Ευτυχώς που από πέρυσι με πρότασή του, ο π. Παναγιώτης Θωμάς θέσπισε την Εσπερινό της Αγάπης στον Ναό του Ιδρύματος, και έτσι δόθηκε η ευκαιρία οι συμμετέχοντες εις τον Εσπερινό να εκφράσουν τον Αναστάσιμο χαιρετισμό και στο Ίδρυμα. Διαφορετικά …….

Με αγάπη αναστάντος Χριστού
Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος