13/6/12

Εγκατέλειψαν το παιδί τους επειδή έπασχε από σπάνια αρρώστια

 110612180552_2794-300x187

Η 6χρονη Liu Jiangli από την Κίνα γνώρισε την σκληρή και άσπλαχνη πραγματικότητα από πολύ νωρίς.

Από τα 2 της χρόνια η μικρή Liu πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο που εμφανίζεται σε ένα στα ένα δισεκατομμύριο παιδιά και έχει ως αποτέλεσμα να καλύπτεται πάνω από το 60% του σώματός της με έντονη τριχοφυΐα.

Το συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι για το σπάνιο αυτό σύνδρομο οι γονείς της την παράτησαν. Πρώτη και καλύτερη η γυναίκα που την έφερε στην ζωή, η μάνα της βρήκε το θάρρος να την εγκαταλείψει όταν ήταν δύο ετών και λίγο αργότερα το ίδιο έπραξε και ο πατέρας της ο οποίος την πήγε μια μέρα στον βρεφονηπιακό σταθμό και δεν πήγε ποτέ να την πάρει.

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια. Ο βρεφονηπιακός σταθμός έκανε έκκληση μέσω των εφημερίδων για να βρεθούν οι γονείς του κοριτσιού. Έτσι εμφανίστηκε μετά από έξι μήνες ο παππούς ενός από τα ξαδέλφια της και ανέλαβε την κηδεμονία της.

Τώρα η μικρή βρίσκεται με τον παππού και προσπαθεί να της προσφέρει αυτά που της έλειψαν όλο αυτό τον καιρό. Όσο για την αρρώστια της μικρής δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημη εξήγηση από τους γιατρούς.

Το μόνο που έχει ειπωθεί είναι ότι εμφανίζει πολλές ομοιότητες με τα συμπτώματα του συνδρόμου Hypertrichosis Universalis που προκαλεί έντονη τριχοφυία και πλήττει έναν στο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: