12/12/09

Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ - 15 χρόνια μετά

Σαν σήμερα πριν δεκαπέντε χρόνια (12.12.1994), εορτή του Αγ. Σπυρίδωνος, μία μεγάλη ιερατική και εθνική μορφή "έφυγε" για τον ουρανό. Ο λόγος για τον αείδημο Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρό ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟ, το νέο Πατρο-Κοσμά της Βορείου Ηπείρου, όπως πολλοί τον αποκάλεσαν. 

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης αναδείχθηκε σε μεγάλη εθνική μορφή γιατί με τις περιοδείες του σε όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια, τα συλλαλητήρια, τις ομιλίες, τις πορείες, τις διαμαρτυρίες και τα συνέδρια που οργάνωσε εκείνα τα "δύσκολα" χρόνια που ο πολιτικός κόσμος της χώρας και οι διάφοροι φορείς "σιωπούσαν", ανέδειξε και κράτησε ζωντανό το θέμα ακούγοντας το κλάμα και "αγκαλιάζοντας" το δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων Βορειοηπειρωτών που ζούσαν στον "παράδεισο" της Αλβανίας, αποκομμένοι απ' τον έξω κόσμο.

Ο Μητροπολίτης ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ αναδείχθηκε και σε λαμπρή εκκλησιαστική μορφή, σε ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου που διακόνησε το ποίμνιό του αόκνως και αφανώς επί 29 συναπτά έτη οργανώνοντας την Μητρόπολή του υποδειγματικά.

Δοξάζουμε το Θεό γιατί οδήγησε τα βήματά μας κοντά του. Γιατί το ταπεινό, αλύγιστο και αγωνιστικό φρόνημα που επέδειξε εκείνος, ενέπνευσε όχι μόνο εμάς αλλά και δεκάδες φοιτητές απ' όλη την Ελλάδα που συστρατεύτηκαν κάτω από το τιμημένο ράσο του μετέχοντας στη ΣΦΕΒΑ (Συντονιστική Φοιτητική Ένωση βορειοηπειρωτικού Αγώνα). 

Ο ωραίος και δύσκολος αγώνας που όλοι μαζί δώσαμε, σηματοδότησε για πάντα τη ζωή μας, μας άφησε βιώματα αλησμόνητα που δύσκολα περιγράφονται... 

Η μνήμη του ας είναι αιωνία στις καρδιές μας!


 γ.π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: