27/3/10

Από το ημερολόγιο της Ευτυχίας

...Ρώτα. Ζήτα. Χτύπα πόρτες. Τόλμησε. Μη φοβάσαι. Μην τρομοκρατείσαι. Επίμενε. Όρμησε. Ξαγρύπνα. Έχε το μυαλό σου καθαρό.
 

Ένα σωρό προτροπές στις Γραφές, που δείχνουν με το παραπάνω πως δεν πρέπει να είμαστε ανόητοι. Απόδειξη είναι το ίδιο το γεγονός ότι ο Θεός είναι κρυμμένος, ότι πρέπει να τον βρούμε, να τον ανακαλύψουμε, ότι τον κόσμο Του πρέπει να τον αποκωδικοποιήσουμε. Τίποτα δεν μας δίδεται στο πιάτο, η φύση είναι πολύπλοκη και διαλεκτική, αλλά μας ζητιέται να την αποσαφηνίσουμε έξω από την πολυπλοκότητά της και τη διαλεκτική της. Τα νοήματά της είναι πέρα από την άμεση πραγματικότητα. Η φύση είναι απέραντο αίνιγμα, το οποίο μόνο ένας ολοκληρωμένος νους μπορεί να επιλύσει. Και στο τέλος, σ' αυτό το αίνιγμα βρίσκουμε τον Θεό κρυμμένο πού; Εκεί όπου δεν πάει το μυαλό μας με τίποτα, διότι ήταν το πιο φανερό σημείο, εκεί όπου ποτέ δεν φανταστήκαμε πως θα μπορούσε να είναι ..., μέσα στην καρδιά μας!

Το ημερολόγιο της ευτυχίας, 
Steinhardt Nikolae, Εκδ. Μαΐστρος

1 σχόλιο:

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΑΝΑΛΗΨΗ είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ!!! ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ, ΟΙ ΑΘΕΟΙ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;;;; ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ;;; ΠΩΣ ΖΟΥΝ;;; ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;;;;