3/3/09

Γιορτάζει ο ναός της κατασκήνωσης

9 Μαρτίου - Μνήμη των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να βάλετε πούλμαν να πάμε όλοι την Κυριακή. Ο καιρός θα είναι θαυμάσιος

Ανώνυμος είπε...

Παράπονο: Γιατί δεν έχετε βάλει τις φωτογραφίες από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού?
Να θυθμηθούμε λίγο τα παλιά?
Και ένα άλλο παράπονο:Για ποιο λόγο δεν αξιοποιείται η κατασκήνωση τον χειμώνα ή εν πάσι περιπτώση τις ημέρες και τους μήνες που δεν λειτουργειη κατασκήνωση?
Μας αρέσει η κατασκήνωση και δυστυχώς οι υπεύθυνοι μας αφήνουν μόνο ένα μήνα τον χρόνο να την χαρούμε να περπατήσουμε στα δρομάκια...
πχ. Την καθαρά Δευτέρα γιατί η Κατασκήνωση δεν διοργάνωσε για όλο τον κόσμο παιδιά αγόρια κορίτσια, οικογένειες, φοιτητές, ομαδάρχες να διοργανώσουν ένα πρόγραμμα που να περιλαμβάνει και ομιλίες και παιχνίδι και πέταμα του καθιερωμένου χαρταετού και άλλα πολλα....
Στην κατασκήνωση όταν ήμασταν ομαδόπουλα και κατόπιν ομαδάρχες πήραμε κάποιες αποφάσεις για την ζωή μας. Και έχουμε συνδέσει μερικά γεγονότα που έχουν συμβεί στην ζωή μας με την Κατασκήνωση...Εχουμε συνδέσει βιώματα με την Κατασκήνωση...Μέχρι και το παγκάκι που υπάρχει κάτω από την καινούργια τραπεζαρία έγινε αφορμή ενός νέου ξεκινήματος πνευνατικού αγώνος...Ολα μας μιλούν στην Κατασκήνωση...Αν ρωτούσες ένα δένδρο, ένα παγκάκι ένα κορμό δένδρου να σου πει κάτι θα σου έλεγε για τις τόσες χιλιάδες παιδιών που έχουν περάσει από τον ευλογημένο χώρο της κατασκήνωσης και τις σκέψεις του καθενός, τις αποφάσεις ενός νέου για την ζωή, για τα ερεθίσματα τα πνευματικά που πήρε απο την κατασκήνωση.
Αγκυρα σε ευχαριστούμε, μα κύριοι υπεύθυνοι μην μας στερείτε την χαρά της κατασκήνωσης...
Και θέλουμε πολύ να πάμε ξανά. Να περπατήσουμε στα δρομάκια, να πάμε στον παλαιό Ιερό Ναό της Μεταμορφόσεως και να ψάλλουμε όπως τότε "Μετεμορφώθης εν τω όρει, Χριστέ ο Θεός...", να τραγουδήσουμε το "Ελα κι'απόψε να μας φέρεις την χαρά Κύριε τα δεσμά μας κόψε..." και δίπλα να ακούγεται το κύμα να σκάει στην παραλία...Υπέροχες στιγμές.Καταπληκτικές. Τις αναπολούμε.
Είναι ανεπανάληπτες στιγμές που αν θέλουν οι υπεύθυνοι της Κατασκήνωσης μπορούμε να ξανά ζήσουμε. Εστω και για μια ημέρα, ένα διήμερο.
Αγκυρα σε ευχαριστούμε
και παρακαλώ τους κύριους υπευθύνους να μην μας στερούν την κατασκήνωση, γιατί η κατασκήνωση δεν ανήκει σε κανέναν, ανήκει σε αυτούς που την αγάπησαν.
Με τιμή
Νίκ.Σ.