16/1/14

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ στη Χ.Φ.Δ. Πατρών

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 8.30 μ.μ. στο κτήριο του συλλόγου της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, φοιτητές και φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Πατρών είχαμε την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε στη πρώτη του έτους συνάντησή μας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο. Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας παρ’ όλο τον φόρτο της ημέρας (από το πρωί βρισκόταν σε ποιμαντικές επισκέψεις και εκδηλώσεις χωρίς να προλάβει να επιστρέψει στο επισκοπείο) ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση της Χ.Φ.Δ. Πατρών να παρακολουθήσει τη μικρή αλλά τόσο περιεκτική εορταστική εκδήλωση και να μιλήσει με ενθουσιασμό για την χαρά που βιώνουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην Εκκλησία. Στη συνέχεια ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη  βασιλόπιτα. 

Στη σεμνή εκδήλωση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι της Χ.Φ.Δ. ο πρόεδρος της Χριστιανικής Εστίας  οι διάκονοι π. Σεραφείμ, π. Ιωακείμ καί π. Ιερόθεος.

Μετά το τέλος της εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος στη παράκλησή μας να μείνει ακόμα μαζί μας κατέβηκε στο αρχονταρίκι των φοιτητών και σε μια απλή, εγκάρδια και οικογενειακή συναναστροφή μάς είπε οικοδομητικά και χαρούμενα περιστατικά από την προσωπική του ζωή ως Ηγούμενος στη Ι.Μονή Αγ. Νικολάου Βαρσών Αρκαδίας αλλά και από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρα του Αγίου Όρους. 


















Πηγή: Αναστάσιος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Σεβασμιώτατο...

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος πιάνει τον παλμό των νέων. Είναι ο καλός «τιμονιέρης» του πλοίου της Εκκλησίας.

Ο π. Σωτήριος αποτελεί την εμπειρία. Είναι ο «ιστορικός ηγέτης» της Χ.Φ.Δ. Πατρών.

Ο π. Χριστόφορος πρέπει να κάνει τον συγκερασμό της χθεσινής παράδοσης με την σημερινή πραγματικότητα.

Καλή συνέχεια Χ.Φ.Δ.Π. στο διαρκές ταξίδι.
Α. Μ.

Ανώνυμος είπε...

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης αγιοβασιλόπιτας με την αρχή αυτού του χρόνου μας έδωσε χαρά γιατί ξαναβρεθήκαμε στην πνευματική μας εβδομαδιαία συντροφιά.
Μας έδωσε όμως και την ευκαιρίας της επικοινωνίας με τον Επίσκοπό μας.
Τον Επίσκοπο που φροντίζει για τον πνευματικό μας καταρτισμό.
Στην ομιλία του μας είπε σε λίγο χρόνο πολλά και ωφέλιμα.
Ο λόγος του με ξεκούρασε και με ενέπνευσε για αγώνα στον νέο χρόνο.
Να γνωρίζει ότι πάντα τον έχουμε στην ταπεινή μας προσευχή.
Την υπόσχεσή του ότι θα ξανάλθει να μας μιλήσει και να συζητήσουμε μαζί του δεν την ξέχασα.
Ελπίζω να βρει χρόνο για να έλθει στην συντροφιά μας.
Ελένη

Ανώνυμος είπε...

Οι φωτογραφίες αν και καλές δεν μπορούν να αποτυπώσουν την χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιούργησε η παρουσία του Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου στην συνάντηση της Δράσης. Νομίζω ότι αυτή ήταν η καλύτερη σύναξη όλης αυτής της ακαδημαϊκής χρονιάς. Η ομιλία του διανθισμένη με πνευματικά και ευχάριστα στιγμιότυπα ήταν σαν βροχή απαλή που πότισε την καρδιά μας με μηνύματα αισιοδοξίας για τον πνευματικό μας αγώνα.
Καλή και ευλογημένη χρονιά
Αγγελική

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε πολυ τον Σεβασμιωτατο που βρεθηκε αναμεσα μας και μας μιλησε τοσο εποικοδομητικα! Τον περιμενουμε και αλλη φορα!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που έιχαμε