14/1/14

Καταδίκη για συκοφαντική δυσφήμιση


Χρηματική αποζημίωση 10.000 ευρώ καλείται να καταβάλει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, σύμφωνα με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο έκρινε συκοφαντική και προσβλητική σειρά δημοσιευμάτων του.

Η υπόθεση αφορά αγωγή της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου και του ηγούμενού της, γέροντα Εφραίμ, κατά του Κώστα Βαξεβάνη για δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, με αφορμή την υπόθεση των ανταλλαγών του δημοσίου και της Μόνης.

Με την απόφασή του αρ. 6148/2013, το δικαστήριο δικαιώνει εν μέρει τη Μονή, επιδικάζοντας ποσό 10.000 ευρώ, αντί των 15.000 που ζητούσε από τον δημοσιογράφο. Δεν κάνει ωστόσο δεκτό το αίτημα της Μονής για απαγόρευση αναφοράς στο μέλλον από τον δημοσιογράφο σε θέματα που την αφορούν.
..............

Τέλος, όσον αφορά ισχυρισμούς του δημοσιογράφου σχετικά με το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης και το «οικονομικό κίνητρο» που απέδιδε στον ηγούμενο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν αποδείχθηκαν γιατί ο τόπος έκθεσης της Αγίας Ζώνης «δεν αποτελεί αυθαίρετη επιλογή» του Εφραίμ και επιπλέον το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων πηγαίνει στους ναούς όπου εκτίθεται το κειμήλιο.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια: