7/1/14

Το προσωπείο έπεσε : η «σπείρα» απειλεί το internet … ή όταν κάποιοι τρέμουν την ενημέρωση του λαού … - π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Έγινε και αυτό : παραμονή Θεοφανίων 2014  και  «η σπείρα»[1] απαίτησε να φιμώσει ιστολόγια και ιστοσελίδες !

Απείλησε  ότι αν εντός 4 ημερών δε διακόψουν τη δημοσίευση επισήμου εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας «επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια» !!!

Το έγγραφο που καίει τη «σπείρα»  - και γι’ αυτό θέλει να διακόψει τη δημοσίευσή του από ιστολόγια και ιστοσελίδες -  είναι αυτό με το οποίο το Υπουργείο Παιδείας αποδεχόμενο βάσιμες καταγγελίες αρνήθηκε να εγκρίνει τα σεμινάριά της για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία» που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α΄/βάθμιας Εκπαίδευσης (έγγραφο της 29.11.2013)!

Αντί απαντήσεως στους ανακριβείς ισχυρισμούς του Γραφείου Τύπου [2] της «σπείρας»,  σας αποστέλλω προς δημοσίευση και ενημέρωση του λαού νέο έγγραφο - καταπέλτη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας (Ι.Ε.Π.) (της 17.12.2013) που όχι μόνο έκανε δεκτές τις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας, αλλά κυρίως κονιορτοποιεί τους αυθαίρετους ισχυρισμούς της ότι το πρόγραμμά της στα Δημοτικά Σχολεία για την Ολυμπιακή Εκεχειρία είναι «αυστηρά εκπαιδευτικό και ακολουθεί μεθοδολογία, θεωρητικά μοντέλα και πρακτικές αναγνωρισμένα διεθνώς, καθώς και επιστημονικούς δείκτες αξιολόγησης και τακτικών αναστοχασμών».

Δυστυχώς για τη «σπείρα», σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, τίποτα από όλα αυτά δε συμβαίνει. Aντιθέτως μάλιστα … όπως επί λέξει σημειώνει το Ι.Ε.Π. : «οι νόμιμοι εκπρόσωποι της … «σπείρα…» και εμπλεκόμενοι στο ως άνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σ.σ. για την Ολυμπιακή Εκεχειρία - Μαρία Αγγελή, Αλέξανδρος Pfaff και Αναστασία Γκίκα), είτε απέκρυψαν είτε δεν εμφάνισαν ορισμένα στοιχεία στα βιογραφικά σημειώματά τους, τα οποία προσκόμισαν τότε στο Ι.Ε.Π. … Ύστερα από μελέτη των στοιχείων αυτών, κρίνουμε ότι οι εκπρόσωποι και ευθέως εμπλεκόμενοι στο υποβληθέν πρόγραμμα … δεν πληρούν πλέον τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις και τους επιστημονικούς όρους … συνεπώς ανακαλούμε την προηγούμενη θετική γνωμοδότησή μας» !!!

Μετά από αυτό είναι κατανοητός ο πανικός των ανθρώπων της «σπείρας»! Έτσι δικαιολογείται το ότι εγκατέλειψαν το προσωπείο του, δήθεν, «σεβασμού στην ελευθερία και στην ελεύθερη βούληση» και προσανατολίζονται στην ποινικοποίηση της ενημέρωσης του λαού, απειλώντας για τη δημοσίευση εγγράφου του Υπουργείου !

Ως κληρικός της Ορθόδοξης Εκκλησίας είμαι ταγμένος να υπηρετώ την Αλήθεια και τον άνθρωπο μακριά από κάθε είδους ανθρωπαρέσκεια και σκοπιμότητα . συνεπώς, ας γνωρίζει η «σπείρα» ότι απειλώντας μέ μηνύσεις κλπ «εις κενόν κοπιάζει»…  Πάντως αν επιμένει, ιδού η Ρόδος …                

Πάτρα 7.1.2014
ΚΑΛΗ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ
π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος
Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Πατρών
τηλ. 6945-377621,  agotsopo@gmail.com


[1] Πλήρης τίτλος : «η σπείρα, ολιστική εκπαίδευση, ανθρώπινες αξίες, διά βίου μάθηση»
[2] Το από 5.1.2014 σχόλιο του Γραφείου Τύπου της «Σπείρας» με τίτλο «προς κάθε ενδιαφερόμενο», που εστάλη σε ιστολόγια και ιστοσελίδες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: