12/12/16

Κων. Χολέβας: Τιμούμε τον αοίδιμο Μητροπολίτη κυρό Σεβαστιανό


Όταν το ράσο γίνεται σημαία, τότε η νίκη είναι βεβαία! 

Με αυτό το σύνθημα αγωνισθήκαμε για την Βόρειο Ήπειρο εμείς τα μέλη της ΣΦΕΒΑ και του ΠΑΣΥΒΑ υπό την ευλογία και την καθοδήγηση του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού. Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Τιμούμε τον αγνό κήρυκα του λόγου του Θεού, τον εξομολόγο, τον κληρικό που τόνιζε ότι πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η πνευματική προετοιμασία μας.

Τιμούμε τον Επίσκοπο μιας ακριτικής επαρχίας, την οποία διαποίμανε με ζήλο πηγαίνοντας ακόμη και με τα πόδια στα χωριά, στα οποία δεν υπήρχε δρόμος την εποχή εκείνη.

Τιμούμε τον Εθνικό Αγωνιστή, ο οποίος κράτησε ζωντανή την ελπίδα των Βοειοηπειρωτών Ελλήνων, Ελληνοφώνων και Βλαχοφώνων στα δύσκολα χρόνια του κομμουνιστικού αθεϊστικού καθεστώτος. Ο Σεβαστιανός έφθασε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος, πήγε στο εξωτερικό, διοργάνωσε συνέδρια, έγραψε βιβλία, διαφώνησε με τους εκάστοτε ισχυρούς, αλλά θύμιζε σε όλους μας το εθνικό και ανθρωπιστικό καθήκον μας προς μία πανάρχαια ελληνική κοιτίδα. Το Πάσχα και το Δεκαπενταύγουστο έβαζε μεγάφωνα στο Μαυρόπουλο ή στη Μολυβδοσκέαστο για να ακούν τη Θεία Λειτουργία τα χωριά των καταπιεζομένων Βορειοηπειρωτών.

Τιμούμε τον διορατικό Έλληνα, ο οποίος είχε προβλέψει ότι και μετά την πτώση του Κομμουνισμού οι αλβανικές κυβερνήσεις θα κάνουν το παν για να διώξουν τους Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο.

Τιμούμε τον ασκητή, τον Ιεράρχη με τον λιτό τρόπο ζωής, ο οποίος μας δίδαξε με το παράδειγμά του, ακόμη και με τη διαθήκη του.

Σήμερα τα σύννεφα πυκνώνουν στις ελληνολβανικές σχέσεις και η κυβέρνηση των Τιράνων συνεχίζει τις διώξεις κατά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Ταυτοχρόνως οι Αλβανοί θέτουν ζήτημα Τσάμηδων, ανακινούν ανύπαρκτο μειονοτικό θέμα εις βάρος των αρβανιτοφώνων Ελλήνων, συμμαχούν με τον επεκτατισμό της Τουρκίας, ακυρώνουν συμφωνίες, ονειρεύονται τη Μεγάλη Αλβανία. Γι’αυτό υποσχόμαστε ότι ο αγώνας του Σεβαστιανού θα συνεχισθεί. Με προσευχή και με πίστη στον Θεό, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό τρόπο θα σεβασθούμε την ελληνορθόδοξη αγωνιστική παρακαταθήκη του ακρίτα Ιεράρχου.

Αιωνία η μνήμη του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού!

Πηγή:sfeva.gr







4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΕΣ ΨΥΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ!!!ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!ΨΥΧΕΣ ΑΓΙΕΣ, ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΕΣ!!!ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΘΥΣΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! ΤΗΝΑΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ, ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΙΟ, ΜΑΤΩΜΕΝΟ, ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο λείπεις

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΖΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΘΑ ΘΡΗΝΟΥΣΕ ΩΣ ΑΛΛΟΣ ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΜΑΣ!!!ΜΕΣΙΤΕΥΕ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ!!! ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!