9/12/09

Φίμωση των νεανικών φωνών από τον Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αγαπητή «Δράση»,

Θά ήθελα μέσα από τις στήλες σου να απευθύνω ένα ευχαριστώ σε όλους αυτούς που στάθηκαν κοντά μας σ' όλα αυτά τα 11 χρόνια της ραδιοφωνικής προσφοράς της «Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως» στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πρωτίστως, σ' αυτούς που πριν από 11 χρόνια έδωσαν ένα βήμα λόγου και εκκλησιαστικής διακονίας σε νέους ανθρώπους, φοιτητές καί φοιτήτριες. Τους διευθυντές, που όλα αυτά τα χρόνια διηκόνησαν στο Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, τους τεχνικούς και όλους τους επώνυμους που κάθε φορά τιμούσαν το βήμα της εκπομπής μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανώνυμους πολλούς ακροατές μας σ' ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν ήταν βέβαια δική μας πρωτοβουλία η διακοπή της εκπομπής «Αποκαλυπτικά και ακέραια. Μια αναφορά στα καθημερινά και στα αιώνια». Έτσι έκρινε η νέα διεύθυνση του σταθμού. Και ως έδώ δεν θα υπήρχε κανένα παράπονο, ειδικά μάλιστα αν μας γινόταν προηγουμένως κάποια κριτική, κάποια υπόδειξη προς συμμόρφωση. Αντ' αυτού ούτε η στοιχειώδης ενημέρωση για τη λήξη της εκπομπής δεν μας ανακοινώθηκε! Ούτε όμως κι αυτό το τελευταίο δεν θα με παρακινούσε να κοινοποιήσω στους αγαπητούς αναγνώστες σου το φυσικό παράπονο των νέων φοιτητών, που εθελοντικά τόσα χρόνια διακονούσαν στο σταθμό της Εκκλησίας. Επειδή όμως την απορία διαδέχθηκε η απογοήτευση γι' αυτό και απευθύνομαι δημόσια.

Στο νέο λοιπόν ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος «κόπηκαν» όλες οι νεανικές ραδιοφωνικές εκπομπές μηδεμιάς εξαιρουμένης, μηδέ και αυτής του Γραφείου Νεότητος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Και αυτό δέν κάνει το δικό μας «παράπονο» ελαφρότερο, αλλά αυξάνει την απορία μας και γεμίζει απογοήτευση τον νεανικό προβληματισμό μας. Γιατί νιώθαμε ότι η Εκκλησία μας ήταν ανοιχτή σε συνεργασίες με νέους ανθρώπους, δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι ανοίγει τις πόρτες της σ' αυτούς, τους θέλει κοντά της, ενδιαφέρεται για τον προβληματισμό τους και αποζητά τον δυναμισμό τους.

Αλήθεια, μπορεί να θεωρείται ραδιοφωνική αναβάθμιση η φίμωση όλων των νεανικών φωνών όλων των νεανικών προσπαθειών; Και συναινεί σ' αυτήν την «αναβάθμιση» και η διοίκηση της Εκκλησίας μας ή όχι;

Μετά τιμής
Μηνάς Τζανακάκης


Η παραπάνω επιστολή δημοσιεύτηκε στο 
περ. Η ΔΡΑΣΙΣ ΜΑΣ, τ. 474, Δεκέμβριος 2009


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσο απομακρυνεται η εκκλησια απο τους νεους τοσο θα εξαφανιζεται απο τη καθημερινη ζωη ολων μας....

Ανώνυμος είπε...

Στους νέους ανθρώπους πρέπει να δείχνεις εμπιστοσύνη, να τους αναθέτεις έργα και να τους δίνεις αρμοδιότητες. Το ρσ της Εκκλησίας πάντα στο τέλος βρίσκεται...

Ανώνυμος είπε...

Μα σας παρακαλω αφηστε τους αθεους να κανουν την δουλεια τους...

Πολλα εγκληματα εκανε το ραδιοφωνο της Εκκλησιας της Ελλαδος..

Εκοψε τις πιο φημησμενες εκπομπες..
αυτη της χφδ, τον π. Ανανια, τον πολιτικο επιστημονα Κ.Χολεβα...

Εγκληματα για τα οποια στο τελος κλαινε....

Αχ Θεε μου εως ποτε???

Βερονικη