3/12/09

Άγκυρα 1991


Τον Αύγουστο του 1991 στην κατασκήνωση του Λυκείου συμμετείχαν και δύο φίλοι μας από τη Βόρειο Ήπειρο που θέλησαν να βαπτισθούν.

Η βάπτιση έγινε στο εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως και ήταν η όλη διαδικασία πρωτόγνωρη για όλους μας. Το μυστήριο τέλεσε ο Μητροπ. Πατρών κυρός ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ και ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές που ζήσαμε. Οι φωτογραφίες που βρήκαμε από τότε θυμίζουν σίγουρα πολλά σε πολλούς.


 
 
 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλα απιστευτο το αρχειο του ιστολογιου σας....

δεν θα ξεχασω κι εγω κατι τετοιο στην αγκυρα με την βαπτιση της Ακυλίνας στον νεο ναο της κατασκηνωσης!!!απλα απιστευτο...αν βρειτε φωτογραφιες!!!!

Βερονίκη

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν κι εγώ εκεί. Ανεπανάληπτες στιγμές.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν ήμουν εκεί όμως επιθυμώ να πληροφορηθώ για την πνευματική πρόοδο των νέων αυτών σήμερα. Αυτό έχει αξία. Το λέω αυτό γιατί πολλές φορές βορειοηπειρώτες βαπτιζόντουσαν για άλλους λόγος και όχι για την πίστη. Μπορείς «Άγκυρα» να μου πεις που είναι αυτά τα «παιδιά» σου τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Ισως αν ρωτήσουμε τους αναδόχους..
Της Ακυλίνας ήταν μία κυρία απο την Βλορειο Ήπειρο κι αυτή, αφιερωμένη στο Θεό που τελικα εκάρη μοναχη στη Βόρειο Ήπειρο..
Θα το ψαξουμε όμως για να μάθουμε νέα τους..

Βερονίκη

Ανώνυμος είπε...

φωτογραφίες που ξυπνουν μοναδικές αναμνήσεις....Εκεί που "χάνομαι",πάντα βρίσκεις κάτι ΑΚΓΥΡΑ, που με βάζει πάλι στο δρόμο μου...και αυτές οι φωτογραφίες μου θύμισαν πολλά!!Σε ευχαριστώ....

Ανώνυμος είπε...

Στην κατασκήνωση περάσαμε αξέχαστες στιγμές άσχετα αν κάπου ξεφύγαμε μετά

Ανώνυμος είπε...

Πίστεψέ με, αγαπητέ ανώνυμε των 6:42μμ, αν κάτι με κρατάει είναι όλες αυτές οι στιγμές που έζησα στον απόλυτο βαθμό σε αυτόν τον μοναδικό τόπο, ανάμεσα σε υπέροχους ανθρώπους και πραγματικούς φίλους...Τους ευγνωμονώ και τους θυμάμαι στις προσευχές μου...Ελπίζω όλα τα σύγχρονα παιδιά να ζήσουν αληθινά τα νειάτα τους, γιατί ότι ζήσουν τώρα αυτό θα έχουν να θυμόνται αργότερα..