7/11/16

Πορεύεται προς την αιωνιότητα η πρεσβυτέρα Ουρανία Δημ. Αθανασοππούλου



Έφυγε από την επίγεια ζωή και πορεύεται ήδη προς την μακαρία και ατελεύτητη ουράνια βασιλεία 

η πολυσέβαστη Ουρανία Δημ. Αθανασοπούλου.

Ένας άνθρωπος που έζησε με ηρωικό φρόνημα και μεγαλείο ψυχής...

Μια ευλογημένη ψυχή που δίδαξε με την διαρκή, ειλικρινή και άδολη προσφορά της αγάπης της...

Σκόρπισε γύρω της ευγένεια, αρχοντιά και τόση καλοσύνη...

Ανέβηκε το Γολγοθά της ασθένειάς της με καρτερία, τεράστια αποθέματα υπομονής, με πίστη...

Να έχουμε την ευχή της και την παρακαλούμε να δέεται στον Κύριο που αγάπησε για όλους μας!

Ας είναι Αιωνία η μνήμη της!

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016 
στον Ι. Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας Πατρών και ώρα 4 μ.μ.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παραμονές των Αγίων Αγγέλων, εφυγε για την αιωνιότητα η μακαριστή πρεσβυτέρα Ουρανία Αθανασοπούλου, σύζυγος του αείμνηστου πατρός Δημητρίου εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος.

Υπήρξε υποδειγματική σύζυγος πρεσβυτέρα, ενάρετη Χριστιανή και φιλόστοργος μητέρα 11 παιδιών.

Τα τέσσερα εκ αυτών αφιερώθηκαν στην διακονία της Εκκλησίας ως ιερείς και μία μοναχή και τα υπόλοιπα στελεχώνουν με ήθος και συνέπεια διάφορες θέσεις στην τοπική μας κοινωνία.

Με ταπείνωση, απλότητα και απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέλημα του Θεού, υπήρξε συγκυρηναίος του ιερέως συζύγου της στο επίπονο και κοπιώδες έργο της πνευματικής τροφοδοσίας της ενορίας και της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Διετέλεσε εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού Πατρών και έλαβε διακρίσεις και μετάλλια για το ανθρωπιστικό της έργο.

Παράλληλα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και προβολές βρέθηκε αρωγός και συμπαραστάτης σε πρόσωπα και οικογένειες εφαρμόζοντας κατά γράμμα το λόγο του Ευαγγελίου. Πρωτοστατούσε σε ομάδες αγάπης, σε ενοριακές εορτές και εκδηλώσεις πάντοτε με χαμόγελο, απλότητα και πηγαία αρχοντιά.

Τα τελευταία οχτώ χρόνια δοκιμάστηκε στο καμίνι της ασθένειας και υπέμεινε τους πόνους και την τετραπληγία, στο κρεβάτι του πόνου, με καρτερία και θαυμαστή υπομονή.

Η πρεσβυτέρα Ουρανία θα λείψει από την κοινωνία μας αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Τέτοια πρόσωπα αδαμάντινου ήθος, θυσιαστικής αγάπης και διακριτικής προσφοράς σπανίζουν στην εποχή μας.

Ας είναι η μνήμη της αιωνία και η μητρική ευχή της να συνοδεύει πάντοτε τα 11 παιδιά της, τα 32 εγγόνια της και τα πέντε δισέγγονά της.

Η εξόδιος ακολουθία της εκλιπούσας θα τελεστεί σήμερα στις 4 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος. Να σημειωθεί ότι προ ημερών συμπληρώθηκαν τρία χρόνια μετά από την εκδημία του επί σειρά ετών εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών, του πατρός Δημητρίου Αθανασόπουλου και χθες αναχώρησε για τους ουρανούς και η πρεσβυτέρα του.