13/8/12

Διήμερο παλαιών κατασκηνωτών (1η μέρα)

110 συνολικά παλαιοί κατασκηνωτές πέρασαν την πόρτα της "ΑΓΚΥΡΑΣ" στο διήμερο που διοργανώθηκε και φέτος προς τιμήν τους.

Ήρθαν κατασκηνωτές όλων των ηλικιών για να συναντήσουν φίλους και παλαιούς συγκατασκηνωτές, για να θυμηθούν στιγμές απ' την κοινή ζωή τους. 

Το πρόγραμμα όμως ήταν πλούσιο και σε λατρευτικές ευκαιρίες. Την ακολουθία του εσπερινού τέλεσε ο π. Ιωάννης Δημητρόπουλος (παλαιός κατασκηνωτής) ενώ τη Θ. Λειτουργία της Κυριακής ο π. Σωτήριος μαζί με τον π. Ανδρέα και Γεώργιο Τζεφριό (παλαιοί κατασκηνωτές και ομαδάρχες). Το απόγευμα της Κυριακής έγινε και η παράκληση προς την Παναγία μας.

Προσκεκλημένος και ομιλητής την Κυριακή ήταν ο θεολόγος κ. Νικόλαος Βασιλειάδης ο οποίος μίλησε με θέμα "ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΥΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΟΧΩΝ".

Αναφέρθηκε σε δύο παράλληλες εποχές. Την εποχή του μαρτυρίου των τριών Παίδων εν τη καμίνω και τη σημερινή. Με αφορμή την προσευχή του Αζαρίου (ενός εκ των τριών Παίδων) παρουσίασε στοιχεία για τη σήψη, τη διαφθορά και την αποστασία των ανθρώπων απ΄το Θεό, τότε και τώρα. 

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για μετάνοια και προσφυγή στο έλεος του Θεού για τη σημερινή δοκιμασία που περνάει το έθνος μας.
  






1 σχόλιο:

π. Ιωάννης Δημητρόπουλος είπε...

Μετά από 19 έτη, ένιωσα και πάλι -έστω και για λίγο- κατασκηνωτής στην γλυκειά μας κατασκήνωση, την Άγκυρά μας.

Είναι μοναδικά τα συναισθήματα που νιώθεις Εκεί...
Εκεί.... Υπάρχει η παρουσία του Θεού.
Εκεί.... έχουμε κάνει δυνατές φιλίες.
Εκεί.... έχουμε παίξει, έχουμε γελάσει, έχουμε χαρεί, έχουμε προσευχηθεί, έχουμε κλάψει, έχουμε μετανιώσει....έχουμε μεταλάβει το Σώμα Του και το Αίμα Του...

Σε ευχαριστώ Θεέ μου που με αξίωσες να ζήσω εκεί... στιγμές πνευματικές... πραγματικά αξέχαστες...

Ευχαριστώ τον π. Σωτήριο, τον π. Χαρίτωνα, τον κ. Ηλία, τους ομαδάρχες μου και τους καλούς μου φίλους...
τους χρωστώ τόσα πολλά!!!

π. Ιωάννης Δ.