19/3/11

Ανταπόκριση από Ανθούπολη

Τα παιδιά από την κατηχητική συντροφιά του Ι.Ν. Προφ. Ηλία Ανθουπόλεως συζήτησαν το περασμένο Σάββατο για την αρετή της ελεημοσύνης με αφορμή το παράδειγμα του Αγ. Φιλάρετου. Μας έστειλαν και τις απαντήσεις τους σε σχετικό ερώτημα που τους τέθηκε. Με χαρά τα δημοσιεύουμε:

Με ποιο τρόπο μπορούμε και εμείς, όπως ο Αγ. Φιλάρετος, να κάνουμε πράξη την αρετή της ελεημοσύνης;

- Να συμπαρασταθούμε σε κάποιον φίλο μας, που είναι άρρωστος, να μην πετάμε τα ρούχα μας ή το φαγητό μας και να τα δώσουμε σε κάποιον, που τα έχει πραγματικά ανάγκη.

- Ένας φίλος μας μπορεί, να μην έχει τα ρούχα, που έχουμε εμείς και μπορούμε να τον βοηθήσουμε, δίνοντας εμείς κάποιο ρούχο ή όταν πεινάει κάποιος φίλος μας να του δώσουμε το κολατσιό μας…

- Μπορούμε να χαρίσουμε τα ρούχα, που δεν μας κάνουν πια και όχι να τα πετάξουμε, σε παιδιά που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

- Μπορούμε να τους δώσουμε χρήματα, που μας περισσεύουν από τα χαρτζιλίκι μας. Μπορούμε επίσης να τους συμπαρασταθούμε σε μια δύσκολη στιγμή, που περνάνε.

- Με το να ακούμε τα προβλήματά τους και να τους βοηθάμε.

- Μπορούμε να δώσουμε λεφτά ή φαγητό σε άπορους και φτωχούς, ρούχα που δεν χρειαζόμαστε και μας περισσεύουν.

- Να δωρίσουμε σε ιδρύματα χρήματα, ρούχα ή οτιδήποτε άλλο.

- Δίνοντας χρήματα, ρούχα, παπούτσια και άλλα αγαθά σε ανθρώπους, που τα έχουν περισσότερη ανάγκη από εμάς. Φιλοξενώντας παιδιά από ορφανοτροφεία, να μείνουν στο σπίτι μας για να νοιώσουν και αυτά λίγο την οικογενειακή θαλπωρή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: