17/3/11

Σημειώσατε λάθος!

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει το γεγονός της παράλειψης καταγραφής των χριστιανικών εορτών στο ημερολόγιο του 2011 που εξέδωσε η Ευρωπαική επιτροπή και μοιράστηκε στα σχολεία όλων των κρατών μελών. Η Ι. Σύνοδος είχε εγγράφως διαμαρτυρηθεί για την παράλειψη αυτή. Αντιγράφουμε την είδηση απ' τις εφημερίδες:

Με επιστολή του ο πρόεδρος της Κομισιόν εκφράζει τη λύπη του για τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδας, η έκδοση του ''Ημερολογίου του 2011'' από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπου καταχωρούνται οι εορτές όλων των θρησκειών εκτός από τις χριστιανικές εορτές.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρει στην επιστολή του: ''Η Επιτροπή εκφράζει τη βαθιά της λύπη για τη δυσαρέσκεια που μπορεί να προκάλεσε στην Εκκλησία της Ελλάδος και στους Ευρωπαίους πολίτες η παράλειψη αυτή. Σας παρακαλώ να δεχθείτε τη διαβεβαίωσή μου ότι δεν υπήρξε ποτέ εκ μέρους της Επιτροπής οποιαδήποτε πρόθεση δυσμενούς μεταχείρισης της χριστιανικής θρησκείας με την έκδοση αυτή. Προς αποκατάσταση της παράλειψης θα αποστείλουμε πολύ σύντομα διορθωτικό σε όλα τα σχολεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβαν το ΄΄Ημερολόγιο 2010/2011΄΄. Το διορθωτικό αυτό θα αναφέρει τις εθνικές και θρησκευτικές αργίες στο σχετικό κράτος-μέλος. Οι αργίες αυτές θα ενσωματωθούν οριστικά στην επόμενη έκδοση του Ημερολογίου, που βρίσκεται ήδη σε προετοιμασία''.


Δεν υπάρχουν σχόλια: