28/1/10

Ο κόσμος περιμένει από εσάς κάτι καλύτερο

.............
Εσείς, παιδιά μου, είστε το μέλλον του τόπου μας. Μην αφήνετε τον εαυτό σας να ραθυμεί. Αφυπνιστείτε γιατί ο κόσμος μας πρέπει να έχει ένα καλύτερο αύριο. Η ψυχή σας εάν αφεθεί στον Χριστό θα μπορέσει να αναπτύξει όλες τις πολύτιμες, τις ευεργετικές, τις ιερές της δυνάμεις.

Εσείς, παιδιά μου, εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία και τις γνώσεις που σας μεταλαμπαδεύουμε όλοι εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για την εκπαίδευση και την παιδεία σας (είτε λαϊκοί, είτε κληρικοί), πέρα από τις συμβατικότητες και ανθρώπινες εντολές, θα μπορέσετε με την πίστη σας να αποτελέσετε την αφετηρία για την δημιουργία ενός νέου κόσμου. Του κόσμου της δικαιοσύνης, της συναδέλφωσης, της ειρήνης και της αγάπης. Μην περιμένετε άλλο και ξεκινήστε αναπτύσσοντας τις δικές σας πρωτοβουλίες.

Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί μου εκπαιδευτικοί. 


Κάθε σκοπός στη ζωή επιτυγχάνεται με αδιάκοπο αγώνα. Με ξεκάθαρες και αγνές προθέσεις. Με ολοκληρωτικό δόσιμο στην επιδίωξη των στόχων και των ιδανικών. Χωρίς υστεροβουλίες και προσωπεία, χωρίς δισταγμούς και παλινδρομήσεις. Ο κόσμος περιμένει από εσάς κάτι καλύτερο, το οποίο είναι δυνατό, αρκεί να δημιουργούμε αξίες αιώνιες όπως είναι η ειρήνη και η αγάπη και όχι ο πόλεμος και η αντιπαλότητα.

Όταν θεμελιώνετε το μέλλον σας στην επικοινωνία και την ενότητα με τον Χριστό, δεν υπάρχουν φραγμοί, εμπόδια, αδιαφορία και αναλγησία. Θα βιώνετε την κοινωνία αγάπης με τους συνανθρώπους σας και θα στοχεύετε στα απόλυτα ιδανικά της αγάπης και της ειρήνης, ομοιάζοντας στους Τρεις Μεγάλους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά και καλή πρόοδο,


Με αγάπη Χριστού,
† Ο Αθηνών Χριστόδουλος


Απόσπασμα από το μήνυμα προς την Εκπαιδευτική Κοινότητα
επ` ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών (23.1.2003)




 



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό κείμενο του Μακαριστού Χριστοδούλου.
Αυριο κλείνει δύο χρόνια από τότε που κοιμήθηκε.. Ας είναι αιωνία η μνήμη αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Yπέροχα λόγια!ΑΧ, Χριστόδουλε μας λείπεις....

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΒΛΟΓ ΠΟΥ ΤΙΜΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ...
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...ΜΠΡΑΒΟ...
ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Ανώνυμος είπε...

Η αγκαλιά του χωρούσε όλους τους νέους της πατρίδας μας. Ας είναι αιώνια η μνήμη του

Ανώνυμος είπε...

Είχε κάνει τα πάντα για την νεολαία.
Μας λείπει πολυ. Αιωνία η μνήμη αυτού.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαίρω και εγώ για τον Χριστόδουλο/
Ο αιγινητείου

Ανώνυμος είπε...

enas kai monadikos o xristodulos...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Αγκυρα για την δήλωση Χριστοδούλου.