22/10/09

Αγιασμός στο Πανεπιστήμιο



Φωτο: Δημ. Σταύρου

Πρωτοποριακή εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Με πρωτοβουλία των ορθόδοξων φοιτητικών ομάδων ετελέσθη και φέτος η ακολουθία του Αγιασμού για την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, συνοδευόμενος από τον π. Σεραφείμ και τον π. Στυλιανό, τους διακόνους του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Περσεφόνης Πέτρος, μέλος Δ.Ε.Π., παρέδωσε στο Σεβασμιώτατο το σήμα του Πανεπιστημίου, στο οποίο εικονίζεται ο Αγ. Ανδρέας.

Ο κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ευχήθηκε στους φοιτητές και τις φοιτήτριες ν' αποκτήσουν και την κατά Θεόν σοφία, να βιώσουν την πραγματική ελευθερία την οποία χαρίζει ο Κύριος με την εφαρμογή του θελήματος Του, να συνεχίζουν ν' αγωνίζονται και να προοδεύουν στην πνευματική ζωή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος υποσχέθηκε να επισκέπτεται τακτικά το Πανεπιστήμιο για να τελεί ακολουθίες στον Πανεπιστημιακό ναό και να συζητεί με τους φοιτητές. Ευχαρίστησε δε θερμά τις πρυτανικές αρχές για τη συνεργασία τους καθώς και το σύνολο των φοιτητών για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για τη διάδοση του λόγου του Θεού στο Πανεπιστήμιο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΕΡΣΥ.ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ..
ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ..ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΧΘΕΝΤΑ!!

Αναζητητής

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο παιδιά για την πρωτοβουλία σας... Συνεχίστε

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ήταν μια πρωτοποριακή εκδήλωση. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους, στον Δεσπότη μας, στις Αδελφότητες (οι οποίες χρόνια τώρα εργάζονται άοκνα στον Αμπελώνα του Κυρίου μας και έχουν αρίστη συνεργασία αναμεταξύ των)και στις Πρυτανικές Αρχές. Αυτή η συνεργασία που έχει αρχίσει πλέον να αναπτύσσεται, Εκκλησίας και Πανεπιστημίου, είναι το μέγα κέρδος. Εύχομαι το επόμενο βήμα, να είναι, από κοινού να δημιουργήσουν ένα οίκημα ώστε να στεγάσουν μια βιβλιοθήκη, ότι δεν γίνεται με τον Δήμο Πατρέων. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι ασχολούνται με τον ιστοχώρο αυτόν, διότι αποτελεί κάτι το εξαιρετικό, κάτι το φωτεινό, στο παγκόσμιο καφενείο. Να σας δίδει Κύριος δύναμη και φώτιση για την συνέχεια.
Αλ.Κ. Κολ.

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στο κλίμα της αναρχίας και της αθεΐας που κυριαρχεί στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν φοιτητές που στέκονται αντίθετα στο ρεύμα.Συνεχίστε!Η προσπάθεια ευλογείται από τον Θεό και φαίνεται ότι του χρόνου θα η εκδήλωση θα έχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.
Δόξα τω Θεώ!
Καλή δύναμη για τη συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, προχωρήστε σε διοργάνωση μεγάλης εκδήλωσης στο χώρο του Πανεπιστημίου. Να ακουστεί και η άλλη φωνη