21/10/09

Δάκρυσε εικόνα της Αγ. Κυριακής στην Αργολίδα





Μια εικόνα της Αγίας Κυριακής στο βυζαντινό μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, το οποίο απέχει από το Ναύπλιο περίπου πέντε (5) χιλιόμετρα δάκρυσε.
 

Η εικόνα της Αγίας Κυριακής είναι φορητή και είναι αφιέρωμα πιστών του χωρίου Τσέλου, όπου ανήκει και το μοναστήρι το οποίο σταμάτησε να λειτουργεί από το 1835 και λειτουργεί μόνο στην εορτή της Αγίας.
 

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Ιάκωβος ενημερώθηκε αμέσως για το θαυμαστό γεγονός, και ζήτησε η εικόνα να φυλαχθεί σε ασφαλή χώρο και να μελετηθεί από ειδικούς, ώστε να διαγνώσουν τι είναι το υγρό αυτό που τρέχει από τα μάτια της Αγίας Κυριακής.
 

Τέλος, το εν λόγω μοναστηράκι έχει υποστεί πολλές φορές υλικές ζημιές από σατανιστές, μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν κάψει και εικόνες.

Πηγή: Romfea.gr - φώτο: Ευαγ. Μπουγιώτης 20.10.09



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βεβήλωση διαπίστωσαν επιστήμονες στη φορητή εικόνα της Αγίας Κυριακής, στην Ασίνη Αργολίδας, την οποία φήμες έφεραν να δακρύζει. Η εικόνα βρισκόταν στο καθολικό...

της διαλελυμένης Ιεράς Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρα στο Τσέλο του Δήμου Ασίνης, και σύμφωνα με δηλώσεις του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ''η εικόνα εξετάστηκε πριν από λίγο από ειδικούς επιστήμονες που καλέσαμε και πρόκειται για βεβήλωσή της, από κάποιους οι οποίοι προσπάθησαν να της βάλουν φωτιά στην περιοχή που εικονίζονται τα μάτια της Αγίας με αποτέλεσμα να ''φουσκώσει'' το χρώμα και να κυλήσει''.

Με εντολή του Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδας η εικόνα μεταφέρθηκε σε ιερό ναό της πόλης του Ναυπλίου προκειμένου να φυλαχθεί και να εξεταστεί από ειδικούς επιστήμονες.

Όπως σημείωσε ο κ. Ιάκωβος σε διάφορα εκκλησάκια, στο πρόσφατο παρελθόν, έχουν δημιουργηθεί ζητήματα βεβήλωσής τους από κάποιους οι οποίοι έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς ακόμα και να τα κάψουν, όπως για παράδειγμα στον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο στην περιοχή της Μιδέας.

troktiko.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις αυτού...