20/2/18

Εκοιμήθη ο ζητιάνος που βοηθούσε ορφανοτροφεία & εκκλησίες


Εκοιμήθη ο επονομαζόμενος «Άγιος του Μπαιλόβο», ο Ντόμπρι Ντιμίτροβ Ντόμπρεβ, πιο γνωστός ως παππούς Ντόμπρι, σε ηλικία 103 ετών. Ζητιάνευε καθημερινά μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Αγ. Αλεξάνδρου Νέβσκυ (Alexander Nevsky), στη Σόφια της Βουλγαρίας, και τα χρήματα που συγκέντρωνε τα δώριζε για την αποκατάσταση διαφόρων ορθοδόξων εκκλησιών και ορφανοτροφείων.

Ο Ντόμπρι γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1914, στο χωριό Μπαιλόβο. Ο πατέρας του πέθανε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (1914-1918) και η μητέρα του μεγάλωσε τα παιδιά της μόνη της. Σε μία από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Σόφια, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία βόμβα έσκασε κοντά του και έχασε σχεδόν τελείως την ακοή του.

Με το πέρασμα των ετών, ο γέροντας απαρνήθηκε την υλιστική ζωή, για τον πνευματικό κόσμο. Γύρω στο έτος 2000, δώρισε όλα τα υπάρχοντά του στην εκκλησία και μέχρι τώρα ζούσε μία ασκητική ζωή, στο πατρικό του χωριό Μπαιλόβο.

Η κηδεία του έγινε στις 15 Φεβρουαρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του στο Μπαιλόβο.

Μάθετε περισσότερα για αυτόν από τα παρακάτω βίντεο:

Πηγές: Ο Νεκρός | Προσκυνητής


Δεν υπάρχουν σχόλια: