9/2/18

33ο Παιδαγωγικό Συνέδριο ΧΕΠ: Χαιρετισμός κ. Καραγεωργόπουλου Γ.



Θεοφιλέστατε, εκπρόσωπε του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Χρυσοστόμου

σεβαστοί πατέρες,

Κύριε πρόεδρε του συνεδρίου

Κύριοι εισηγητές

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι

Ξεχωριστή είναι η μέρα κατά την οποία πραγματοποιείται το φετινό μας συνέδριο.

3 Φεβρουαρίου του 2018, παραμονή του παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για τη Μακεδονία μας, μέσω του οποίου ο λαός μας επιθυμεί να διατρανώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θέλει να παραμείνει ο αποκλειστικός κυρίαρχος και συνεχιστής της ιστορίας του.

Ταυτόχρονα δε να στείλει μήνυμα ότι κάθε επίβουλος της ιστορίας αυτής, με όποιο τρόπο και αν μηχανεύεται να αποσπάσει εδάφη, ονόματα, ιστορία, θα μας βρει απέναντί του.

Κατά την ίδια έννοια και το φετινό συνέδριο της Χριστιανικής Εστίας Πατρών με τον τίτλο: «Η συμβολή της φυσικής οικογένειας στην ισόρροπη ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών» επιχειρεί στη δύσκολη, ταραχώδη, μεταβατική, αλλοπρόσαλλη εποχή μας να αποδείξει κάτι που ως τώρα στο συλλογικό υποσυνείδητο της ελληνικής κοινωνίας υπήρξε αυτονόητο: 

το γεγονός δηλαδή ότι η οικογένεια έτσι όπως τη γνωρίζει η ανθρωπότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής της με πατέρα, μητέρα και παιδιά είναι ο φυσικός τρόπος με τη βιολογική αλλά και την κοινωνική έννοια για να έρθει στον κόσμο και να αναπτυχθεί κάθε καινούργια ανθρώπινη οντότητα.

Οι σειρήνες γύρω μας ουρλιάζουν πως το «φυσιολογικό», το βιολογικά προκαθορισμένο δεν είναι παρά μία από τις πολλές δυνατότητες για δημιουργία οικογένειας και πως αποτελεί (ακούστε!) παράλογη, παράνομη και ακόμα ακόμα ανήθικη πρακτική το να μην εξισώνουμε ως κοινωνία τον αρχέγονο αυτό θεσμό με άλλες τεχνητές, παράλογες και ανήθικες (με τη στενή ή την ευρεία σημασία του όρου) συμπτύξεις ατόμων που έχουν σκοπούς σημαντικά διαφορετικούς από εκείνους της παραδοσιακής οικογένειας.

Όλοι εμείς που βρισκόμαστε απόψε εδώ αναρωτιόμαστε προς τα πού πρόκειται να βαδίσει αυτός ο κόσμος καθώς πριονίζει συστηματικά, βασανιστικά αλλά πάντως αυτοκτονικά κάθε σταθερά, της ως τώρα πορείας του.

Νομίζω, πως ο λόγος εκείνος που εκφωνήθηκε, πριν ακόμα υπάρξει, έστω και ένα ανθρώπινο πλάσμα, ταιριάζει και στην περίπτωσή μας. 

Είναι ο λόγος του αρχιστρατήγου των ουράνιων Δυνάμεων: «Στώμεν καλώς».

Χαιρετισμός προέδρου ΧΕΠ κ. Καραγεωργόπουλου Γ. στο 33ο Παιδαγωγικό Συνέδριο 3.2.18

Δεν υπάρχουν σχόλια: