30/1/17

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στην Μητρόπολη Αθηνών. Παρόντες 800 μαθητές της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


Μέσα στον κατάμεστο από 800 παιδιά των Εκπαιδευτηρίων της Ελληνικής Παιδείας 
(δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου (Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αθηνών) τιμήθηκε σήμερα 30.1.2017 η Εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη, τον Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου π. Χρυσόστομο Παπαθανασίου, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Θωμά Συνοδινό, τον Προϊστάμενο της Αδελφότητας Θεολόγων ο ΣΩΤΗΡ π. Αστέριο Χατζηνικολάου καθώς και άλλων Ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να σημειωθεί ότι τα Εκπαιδευτήρια της Ελληνικής Παιδείας συμπληρώνουν φέτος εξήντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας (1957-2017) και τιμούν δεόντως τους "Τρεις Μεγίστους Φωστήρας".

Στο κήρυγμά του ο Μακαριώτατος 
εξέφρασε την συγκίνησή του και τα συγχαρητήριά του για την υποδειγματική συμμετοχή όλων των παιδιών στον εκκλησιασμό, και απευθυνόμενος στα παιδιά τα κάλεσε "Να προσπαθήσουν να συνδυάσουν την κοσμική σοφία με την σοφία του Θεού, για να γίνουν άνθρωποι χαρισματικοί, τους οποίους έχει ανάγκη σήμερα η κοινωνία και η πατρίδα μας".

Τέλος, ο Πρόεδρος των Εκπαιδευτηρίων "Ελληνική Παιδεία"
 κ. Παναγής Κουτρίκης, αφού ευχαρίστησε για την ευκαιρία αυτή, προσέφερε στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο Β' χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν τα ίδια παιδιά για την ενίσχυση του πολύπλευρου φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
















οι φωτογραφίες απ' την Romfea

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ!!!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!