23/3/16

Η Μητρόπολη Δημητριάδος τίμησε τον Ιεραπόστολο Ιεράρχη Πενταπόλεως Ιγνάτιο

«Την ειρήνη και την ασφάλεια μπορούν να τη βρουν μόνο κοντά στον Χριστό. Οι περισσότεροι άνθρωποι μακριά από τον Χριστό είναι ξύλινοι και δεν μπορούν να δώσουν ειρήνη και ευτυχία. Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν είναι χριστιανική πλέον και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο».

Αυτό είναι το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου κ. Ιγνατίου Μανδελίδη σε όλους όσους δεν γνωρίζουν την Ορθοδοξία, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, με σκοπό να τιμήσει τον Σεβ. Μητροπολίτη Πενταπόλεως κ. Ιγνάτιο, παρουσία πλήθους χριστιανών.







Αναφερόμενος στο έργο της Ορθοδοξίας στην Αφρική, ο Σεβ. Ιγνάτιος Μανδελίδης τόνισε ότι «έχουμε εκκλησίες, σχολεία, θεολογική σχολή, πληροφορική. Ενώ η Ορθοδοξία ήταν άγνωστη, πλέον έχει γίνει πολλή γνωστή και χαίρει εκτιμήσεως. Έχουν λάβει το μήνυμα οι Άρχοντες πως δεν ανακατευόμαστε ούτε στην πολιτική, ούτε στην οικονομία. Δεν προκαλούμε κανέναν και σε όσους πιστούς μας πλησιάζουν, μαζί τους κάνουμε έργο».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «στο πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου τιμούμε έναν άνθρωπο της Εκκλησίας, Επίσκοπο του Πατριαρχείου της Αλεξάνδρειας, που όμως ξεκίνησε από την Ελλάδα, αγαπάει τον τόπο μας και έχει προσφέρει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του για να φέρει τον Χριστό στις καρδιές των μαύρων αδελφών μας της Αφρικής».

«Στο πρόσωπο του τιμούμε όλους τους ιεραπόστολους της Ορθόδοξης Εκκλησίας και πρέπει να γνωρίζουμε ότι Έλληνες κληρικοί έχουν αφιερώσει τη ζωή τους και έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις σήμερα να έχουμε μία πολύ μεγάλη ελπίδα στην Αφρική για το μέλλον της Ορθοδοξίας», κατέληξε ο κ. Ιγνάτιος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως μιλησε με επίκαιρο θέμα, σχετικό με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον Αλεξανδρινό Ιεράρχη και Ιεραπόστολο, την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για το πολυετές και πολύκαρπο ιεραποστολικό του έργο στην Αφρικανική Ήπειρο.

Πηγή: www.myvolos.net/



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο π. Ιγνατιος Μανδελιδης απο την εσωτερικη ιεραποστολη στην Λαρισα στην Αφρικη που με την επιμινη του Πατριαρχη Αλεξανδρειας εγινε Επισκοπος