24/10/15

Εισάγουμε και πληρώνουμε αίμα...


Η είδηση είναι τραγική και πρέπει να μας προβληματίσει σοβαρά όλους. 

Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, καταβάλλεται το ποσό των 972.000 ελβετικών φράγκων (πάνω από 900.000 ευρώ) στην Ελβετία, για αποστολή 5.400 ασκών αίματος. Άλλα 9.794,40 ελβετικά φράγκα (περίπου 9.000 ευρώ) δίνονται για την κάλυψη των μεταφορικών εξόδων της αεροπορικής εταιρείας από την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η εθνική «δεξαμενή» αίματος χρειάζεται για να έχει επάρκεια και να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού περίπου 650.000 μονάδες ετησίως. Λιγότερο, όμως, από το 50% των ασκών αίματος προέρχεται από τους εθελοντές αιμοδότες.

Περίπου οι μισές (300.000 μονάδες) προέρχονται από τους λεγόμενους δότες αναπλήρωσης, δηλαδή συγγενείς ασθενών ενώ περίπου 25.000 μονάδες εισάγονται από την Ελβετία με μεγάλο κόστος. Άλλες τόσες ωστόσο εκτιμάται ότι καταστρέφονται εξ αιτίας της κακής οργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η είδηση είναι τραγική και όντως πρέπει να μας προβληματίσει..!!

Αλλά από αυτό το διαλυμένο κράτος, τι να περιμένεις;;;

Όταν η πρόνοια είναι ανύπαρκτη..... όταν ο ατομισμός των ανθρώπων είναι τόσο μεγάλος...όταν δεν υπάρχουν κίνητρα για τους αιμοδότες... και αυτό το διήμερο άδειας από την εργασία, το έχουν συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων..