18/7/14

Δεν είναι πυροτεχνήματα, είναι πόλεμοςΆφωνος ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί αμήχανα μια νέα έξαρση βίας και φανατισμού να εξαπλώνεται.

298 ψυχές χαμένες, θύματα μιας νέας αεροπορικής τραγωδίας, έρχονται να προστεθούν στους 239 επιβαίνοντες της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοούνται (!!!) τέσσερις μήνες και 10 μέρες μετά την εξαφάνιση μυστήριο κάπου πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό.

537 ψυχές θυσία σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν θέλησαν, δεν ζήτησαν, δεν συμμετείχαν. Ήταν απλοί επιβάτες που δεν έφτασαν ποτέ. Κανείς δεν ξέρει ακόμη ούτε το πώς ούτε το γιατί.

Αλλά και στην άλλη πλευρά τα ίδια. Την ώρα που όλος ο πλανήτης έβλεπε Μουντιάλ, συμπληρώνονται 11 μέρες "επιχειρήσεων περιορισμένης κλίμακας" του καθεστώτος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. Ωραίες λέξεις για να κρύψει κανείς τον πόλεμο. Γιατί είναι πόλεμος αυτό που συμβαίνει στη Γάζα. 248 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες απ' τη μεριά των Παλαιστινίων, οι περισσότεροι άμαχοι. 


Είδατε τη διεθνή κοινή γνώμη να επαναστατεί για τα δύο αυτά περιστατικά όπως σε παρόμοιες περιπτώσεις έκανε τα πρηγούμενα χρόνια;;;

Τα χρηματιστήρια άρχισαν όμως να πέφτουν... Ίσως αυτό να τους ταρακουνήσει λιγάκι...


Δεν υπάρχουν σχόλια: