20/7/14

Η προσφορά του 336ου Τάγματος Εθνοφυλακής στη διατήρηση της Λευκωσίας

Η ιστορία του 336 Τάγματος είναι συγκλονιστική. Πρόκειται για το τάγμα που υπερασπίστηκε την Λευκωσία υπό τις διαταγές του Δημήτρη Αλευρομάγειρου.

Ο στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος  είχε μιλήσει στο Onalert για τους υπερασπιστές της Λευκωσίας. Τους άνδρες του 336 Τάγματος που είχε την τιμή να διοικήσει και τους οδηγήσει στην μάχη έναντι των τουρκικών στρατευμάτων που με λύσσα προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές άμυνας και να πάρουν όλη τη Λευκωσία.

Η σκηνή που περιέγραψε με τους διοικητές των τμημάτων που μάχονταν να δίνουν όρκο πάνω στα Φυλακισμένα Μνήματα, είναι συγκλονιστική. Όρκο ότι οι Τούρκοι δεν θα πατήσουν στον ιερό χώρο. Όρκο που τήρησαν χάνοντας πολλά παλλικάρια στρατιώτες που δεν σκέφτηκαν ουτε λεπτό να φύγουν.

Δείτε πως ο στρατηγός Αλευρομάγειρος περιγράφει τη σκηνή και με πόσο σεβασμό και δέος αναφέρεται -το έκανε πολλές φορές στην συνέντευξη- στους νεκρούς στρατιώτες του.

Κάτω από το βίντεο, οι φωτογραφίες και τα ονόματα των ηρώων, αλλά και η τελευταία ημερήσια διαταγή του Δημήτρη Αλευρομάγειρου.ΠΗΓΗ: ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: