7/7/14

Σε 10 περιοχές θα είναι ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές



Σύμφωνα με όσα κυκλοφόρησαν στον Τύπο σήμερα, ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοικτά όλες τις Κυριακές του χρόνου. Μάλιστα η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή της στην εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Οι περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι:

    Το ιστορικό κέντρο Αθήνας
    Το ιστορικό κέντρο Θεσσαλονίκης
    Πικέρμι
    Ραφήνα
    Χαλκιδική
    Ρόδος
    Κως
    Σύρος
    Μύκονος
    Σαντορίνη


Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι την 7η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με την οποία προβλέπει σε ποιες περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο της Τρόικα.

Βάσει των όσων φέρεται να έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στις παραπάνω περιοχές, θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.

Κι εμείς ρωτούμε: Ο νόμος που η Βουλή ψήφισε πριν ένα χρόνο δεν προέβλεπε τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο και έδινε το δικαίωμα στους αντιπεριφερειάρχες, μετά από διαβούλευση, να αποφασίζουν για τις επιπλέον;;;

Η νομοθετική πρόβλεψη που υπήρχε για πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακών σε τρεις μόνο τουριστικές περιοχές (Μύκονος, Σαντορίνη, κέντρο της Ρόδου) ισχύει;


Μάλλον τα πράγματα έχουν παρασκηνιακά δρομολογηθεί. Η πλήρης απελευθέρωση είναι θέμα χρόνου...



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είναι αντίθετη στην περαιτέρω απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές. Αυτό οδήγησε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη να υποβάλει την παραίτησή του από την Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. και όλα τα άλλα όργανα του κόμματος στα οποία συμμετείχε.

ΑΓΚΥΡΑ (Κατασκήνωση) είπε...

Δεν ξέρω αν το είδατε αλλά στις 7/7 που βγήκε η ΥΑ για τις Κυριακές είναι η γιορτή της Αγίας Κυριακής!!!

Τυχαίο;

Ανώνυμος είπε...

απίστευτο!! θα μας αφανήσουν οι άθεοι..