14/3/13

Ο π. Χριστόδουλος Κογιώνης στη Χ.Φ.Δ. Πατρών

Μια ξεχωριστή πνευματική ευκαιρία είχαν τα μέλη της Χ.Φ.Δ. Πατρών την Τρίτη το βράδυ. Ο αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κογιώνης ανέπτυξε το θέμα "ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ" παρουσιάζοντας τρεις παραβολές και ένα περιστατικό όπου βλέπουμε τα σωτήρια βήματα του Κυρίου για τον άνθρωπο.

Πρώτον, στην παραβολή του καλού Σαμαρείτη ο Κύριος προσέφερε την Αλήθεια και τη Χάρη του.

Δεύτερον, στην παραβολή του απολωλότος προβάτου ο Κύριος απελευθερώνει τον άνθρωπο από τα αδιέξοδα και τον επαναφέρει στο φως του Θεού.

Τρίτον, στην παραβολή του Ασώτου υπάρχει η λέξη "δραμών", δηλαδή η αγαπητική κίνηση του Πατέρα προς τον υιό λόγω της φιλεσπλαχνίας Του.

Τέταρτον, στην πορεία προς Εμμαούς ο Κύριος απαλάσσει τους δύο μαθητές από τη θλίψη και την ατήφεια.

Εμείς για να βρεθούμε στα βήματα του Κυρίου και να ακολουθήσουμε τα ίχνη Του χρειάζεται να εφαρμόζουμε το θέλημά Του, να Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και να είμαστε ειλικρινείς και σταθεροί στην πορεία μας αυτή.

Στην εποχή μας καλούμαστε και να δείξουμε τα βήματα του Χριστού στο περιβάλλον μας, το Πανεπιστήμιο, στην ταλαιπωρημένη κοινωνία μας γιατί μόνο ο Χριστός ικανοποιεί τις βαθύτερες εφέσεις του ανθρώπου και φανερώνει ότι η  ζωή του έχει νόημα, περιεχόμενο και προορισμό.







 φωτο: Αναστάσιος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

σε ευχαριστούμε Γιάννη , γιατί εσύ έβαλες και τί είπε ο π. Χριστόδουλος!