27/11/12

Η εκδήλωση της νεολαίας της Μητροπόλεως Πατρών













Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το μεγάλο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, για να τιμήσει τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή σε μια μεγαλιώδη εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια των Πρωτοκλητείων 2012. 

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος παρουσίασε πολύ γλαφυρά το δράμα της Μικρασιατικής Καταστροφής και το βάσανο της προσφυγιάς που έζησε ο μικρασιατικός ελληνισμός.

Η εκδήλωση περιελάμβανε θεατρικό έργο από τις νεανικές ομάδες της Αναπλαστικής Σχολής Πατρών, το οποίο ζωντάνεψε μνήμες και συγκίνησε το ακροατήριο. Το θαετρικό έργο ήταν διασκευή από το βιβλίο της κας Βασιλικής Ράλλη «Στή λαίλαπα τῆς Μικρασιατικῆς Καταστροφῆς», η οποία παρά το προχωρημένο της ηλικίας της ήταν παρούσα στην εκδήλωση και χαιρέτησε με ενθουσιασμό την προσπάθεια. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών, ο οποίος υπό τη διεύθυνση του κ. Ιωάννη Κόττορου, έψαλε ύμνους από την ασματική ακολουθία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και των σύν αυτώ μαρτυρησάντων κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Επίσης, θαυμάσια τραγούδια για την Σμύρνη και την Μικρασία, απέδωσε η Χορωδία της Χ.Φ.Δ. της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, υπό την διεύθυνση της κας Ρεγγίνας Αραβαντινού.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Διάκονος Ιερόθεος Ανδρουτσόπουλός, ενώ εργάστηκαν για την όλη επιτυχία της και οι κληρικοί αρχιμ. Ειρηναίος Σωτηρόπουλος και Αρχιμ. Γερβάσιος Παρακεντές. Την άρτια οργάνωση από τεχνικής πλευράς ανέλαβε ομάδα νέων από την ενορία της Αγίας Είρήνης Ριγανοκάμπου.

Οι φωτο από τα ιστολόγια: Αναπλαστική & Αναστάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια: