15/11/12

Οι ιστορικοί ναοί της Πάτρας στο ελληνικό γραμματόσημο



Σε μια εποχή που το γραμματόσημο παραγκωνίζεται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία, η Μητρόπολη Πατρών είχε την πρωτοβουλία ν' αναδείξει δέκα σημαντικά μνημεία της πόλης μέσα από το καλλιτεχνικό γραμματόσημο. Στα πλαίσια των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για τον πολιούχο της Απόστολο Ανδρέα, διοργανώνει - σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την Φιλοτελική Εταιρεία της πόλης - έκθεση Θρησκευτικού Γραμματοσήμου με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», η οποία θα λάβει χώρα στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά (Γούναρη & Νικήτα) από τις 19 έως το τέλος Νοεμβρίου.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως θα τελεσθούν από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, στις 7:00 το απόγευμα. Στην εκδήλωση θα γίνει επίσημη παρουσίαση του αναμνηστικού Λευκώματος, δέκα συλλεκτικών γραμματοσήμων και της ειδικής αναμνηστικής σφραγίδος των ΕΛ.ΤΑ., που είναι αφιερωμένα στους δέκα ναούς της Πάτρας.

Σκοπός της εκδόσεως του Λευκώματος και της εκθέσεως που γίνεται με αφορμή το εκδοτικό έργο, είναι η προβολή των μνημειακών ναών, ώστε οι πιστοί, ο φιλοτελικός κύκλος και το φιλότεχνο κοινό να γνωρίσουν την εκκλησιαστική ιστορία της πόλης.

Τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεως και την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: