25/11/12

"Ο Ιπποκράτης στην πολιτεία του Θεού"


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23.11.12 στη διακείδιο σχολή η εκδήλωση - παρουσίαση βιβλίου του ομότιμου καθηγητή της Αγγειοχειρουργικής κ. Παναγιώτη Δημακάκου με τίτλο: "Ο Ιπποκράτης στην πολιτεία του Θεού".

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στα φετεινά Πρωτοκλήτεια και το βιβλίο παρουσίασαν εκλεκτοί ομιλητές που σκιαγράφησαν το έργο και την προσωπικότητα ενός πιστού και σεβαστού απ' όλους επιστήμονα.
 

Αρχικά, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος κατέθεσε σκέψεις πάνω στο θέμα "Πίστη και το νυστέρι". Ακολούθως, μίλησαν ο Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Α.Π.Θ. κ. Αστέριος Κατσαμούρης, και ο Καθηγητής Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Παναγιώτης Παπαθανασόπουλος

Την εκδήλωση έκλεισε ο παν. αρχ. π. Συμεών Χατζής που εκπροσωπούσε τον απουσιάζοντα μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο ενώ ο καθηγητής Παναγιώτης Δημακάκος ευχαρίστησε συγκινημένος όλους όσους τον στήριξαν όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.

Την εκδήλωση συντόνισε ο πανοσιολ. αρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, Ιεροκήρυκας του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αθηνών και την πλαισίωσε Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του κ. Αριστείδου Μπουχάγιερ, Πρωτοψάλτου καί Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια: