20/4/11

Αποστολή στις φυλακές της Πάτρας


Ανθρωπιστική βοήθεια στις φυλακές της Πάτρας διένειμε σήμερα κλιμάκιο της ΜΚΟ "Αποστολή" κατ' εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τις φυλακές επισκέφθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ "Αποστολή" και ο οικείος μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Η "Αποστολή" παρέδωσε 3.000 είδη πρώτης ανάγκης στους 700 κρατούμενους των φυλακών.

Ο διευθυντής των φυλακών κ. Γιεχαλής ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ΜΚΟ "Αποστολή" για την σημαντική τους προσφορά, επισημαίνοντας πως "πολλοί έρχονται με υποσχέσεις, όμως εσείς είστε οι μοναδικοί που τις κάνατε πράξη".

Αναφέρθηκε δε και στην προσφορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών που είχε κάνει τον περασμένο Οκτώβριο η "Αποστολή" στο σχολείο των Φυλακών, σημειώνοντας πως χάρη σε αυτή την δωρεά 53 κρατούμενοι κατάφεραν να αποκτήσουν επάρκεια χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Γενικός Διευθυντής της "Αποστολής" κ. Κ. Δήμτσας επισήμανε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος προς τους κρατούμενους:
"Μέσα σας καίει ακοίμητο το φως της ελπίδας. Η λειτουργία του σχολείου κατά τρόπο υποδειγματικό και η συμμετοχή σας σ' αυτό, δείχνουν την αποφασιστικότητα σας να αλλάξετε τη ζωή σας". "Η ζωή μας", πρόσθεσε, "αλλάζει πραγματικά μόνο όταν κατανοούμε την εσωτερική μας ελευθερία και απομακρυνόμαστε από κάθε μας εξάρτηση. Οδηγός μας σε αυτό δεν μπορεί να είναι άλλος από Εκείνον που τη Σταύρωση του και την Ανάστασή του θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες".

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών τόνισε: "Μέσα στις καρδιές σας πρέπει να φωτίζει το ανέσπερο φως του Χριστού. Δεν ξεχνάμε ποτέ κανέναν από σας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Βρισκόμαστε δίπλα σας και ευχόμαστε να βρείτε το πραγματικό μήνυμα της ζωής αυτές τις άγιες ημέρες".

ΠΗΓΗ: www.romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: