24/8/10

Ημέρα Πατρίδος σήμερα - Ανταπόκριση από Άγκυρα


Η Ημέρα Πατρίδος ήταν αφιερωμένη φέτος στη Θράκη μας και τα προβλήματα που εκεί αναφύονται κάθε τόσο. 

Το πρωί για την ιστορία της Θράκης και την πληθυσμιακή κατάσταση μίλησε ο φιλόλογος κ. Χαρ. Στανίτσας ενώ το βράδυ ο κ. Ιατρού Γεώργιος, δικηγόρος αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση με βάση δύο κεντρικούς άξονες: Τα Πομακοχώρια και το παράδειγμα της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικολοπούλου που βίωσε την έχθρα κάποιων "φανατικών" προσπαθώντας να κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά της.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ζωηρή συζήτηση καθώς τα παιδιά ευαισθητοποιήθηκαν και ζητούσαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για την ακριτική αυτή περιοχή της Πατρίδας μας.

Σημειώνουμε ότι όλη την ημέρα το κλίμα ήταν πανηγυρικό και τα τραγούδια στην τραπεζαρία ανάλογα...


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη και σήμερα εσείς με διάφορα μέσα ενσπείρετε την μισαλλοδοξία ενάντια στους σύμμαχους και γείτονες. Θεωρώ ως ατυχή τόσο την ημέρα αυτή στην κατασκήνωσή σας, όσο και την προβολή της από εδώ.

Ανώνυμος είπε...

Η ενημέρωση για τα εθνικά θέματα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Δυστυχώς όλοι ασχολούμαστε με την οικονομική κρίση και ξεχνάμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στα σύνορά της η πατρίδα μας. Εκτός και αν κοιμάστε ήσυχος επειδή έχουμε τουλάχιστον τον υφυπουργό Εξωτερικών που αγρυπνά...

Ανώνυμος είπε...

Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Ευτυχώς που κάποιοι φροντίζουν και γι' αυτό.
Θα θέλατε να κάνουμε σύγκριση των σχολικών βιβλίων σε Τουρκία και Ελλάδα για να δούμε ποιος καλλιεργεί την μισαλλοδοξία;

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραίο το συγκεκριμένο θέμα και πολύ καίριο!Η θράκη παραμένει ελληνική!αυτό δεν πρέπει να λησμονείτε από κανένα και ειδικά από ανθρώπους που εχουν σχέση με την εκκλησία!Σωπαίνουν οι πολιτικοί και οι λόγοι είναι γνωστοί!Το θλιβερό είναι ότι έχει σωπάσει τα 2 τελευταία χρόνια και η εκκλησία!και πάλι ΜΠΡΑΒΟ στο άρθρο!συνεχίστε στην κατασκήνωση να μιλάτε για την ελληνική θράκη!για την ελληνική κωνσταντινούπολη!..μην σταματάτε να λέτε την αλληθεια!Το έργο της κατασκήνωσης είναι τεράστιο και στα εθνικά θέματα!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε πολύ που δίνετε την ευκαιρία στα παιδιά μας να μάθουν ότι η Θράκη, η Μακεδονία, η Β. Ήπειρος, η Κύπρος μας κ.α. δεν είναι χώρες ξένες και μακρινές, αλλά κομμάτια της αγαπημένης μας Ελλάδας που κάποιοι με το "έτσι θέλω" επιθυμούν να την καταστήσουν προτεκτοράτο τους. Η σωστή γνώση είναι το πρώτο βήμα της ουσιαστικής αντίστασης.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους συντελεστές για την έμπνευση.
Τον κ.Στανίτσα τον είχα καθηγητή στο σχολείο και ακ΄μη τονθυμάμαι να μιλάειμε πάθος για τα εθνικά θέματα.
Θυμάμαι χαρακτηριστικά μια διδακτική ώρα την είχε αφιερώσει στα Ίμια. Μου έχει μείνει στο μυαλό όλο το μάθημα.
Μπράβο.

Ανώνυμος είπε...

Η ημέρα Πατρίδος είναι σημαντική για την ιστορική γνώση. Μπράβο σας γιατί συνεχίζετε να κάνετε το σωστό, έστω και να είστε λίγοι.
Χρειάζονται εστίες αντίστασης