4/3/10

Eπέτειος της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου

........
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες, Τιμώντας σήμερα την επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου, υποκλινόμαστε μπροστά στις θυσίες των ηρώων μας και τους ευγνωμονούμε γιατί θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να ζούμε ελεύθεροι.
Αντλούμε, ταυτόχρονα, από τον επικό εκείνο αγώνα τα ανάλογα μαθήματα και διδάγματα για το μέλλον που ξανοίγεται μπροστά μας.
 

Έχοντας πάντα στη σκέψη μας το αγωνιστικό πνεύμα και το όραμα της ελευθερίας για το οποίο αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι ήρωες του 1955-'59, καλούμαστε κι εμείς σήμερα να συνεχίσουμε τον αντικατοχικό μας αγώνα με ομοψυχία και ενότητα, με στόχο την απαλλαγή από την τουρκική κατοχή και την επανένωση του νησιού μας.
Προσβλέπουμε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση που θα αποκαθιστά τα δικαιώματα ολόκληρου του κυπριακού λαού, με βάση τα Ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και τις βασικές αρχές και αξίες στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Με πρότυπο ζωής και αγωνιστικότητας τον Γρηγόρη Αυξεντίου, που τιμούμε σήμερα, ας γίνετε εσείς η νέα γενιά οι μπροστάρηδες στον τιτάνιο αυτό αγώνα για τη δικαίωση της πατρίδας μας.



Απόσπασμα από το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου 
για την επέτειο της θυσίας του Γρηγόρη Αυξεντίου
3.3.1957 - 3.3.2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέμαι αν η δική μας υπουργός θα έγραφε ποτέ τέτοιο κείμενο