11/3/10

Παραιτήθηκε ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής Ιγνάτιος

Η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ έκανε αποδεκτή την εγγράφως υποβληθείσα παραίτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνατίου.
 

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο για την πολυετή προσφορά του στον ιεραποστολικό αμπελώνα της κεντρικής Αφρικής και εδέχθη το παρακλητικό αίτημα του πολιού Ιεράρχου να παραμείνει στην χώρα του Κογκό, συνεχίζων την πνευματική του διακονία στην Θεολογική Σχολή “Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης”, της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής, Yπέρτιμος και Έξαρχος πάσης Ισημερίας  κ.κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμον Γεώργιος Μαδενλίδης) από το 1981 διακονούσε την ιεραποστολή περιοδικώς πλησίον του μακαριστού ιεραποστόλου Αρχιμ. Χαρίτωνος Πνευματικάκι στην Kananga του Congo.

Την 14η Μαρτίου 2003 εξελέγη υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής.

Την 16η Μαρτίου 2003 εχειροτονήθη εις Επίσκοπον και την 6η Απριλίου 2003 ενεθρονίσθη στην Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής (Kinshasa) υπό του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας κυρού Πέτρου Ζ΄.

Η Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής περιλαμβάνει στην πνευματική της δικαιοδοσία τα κράτη Ρουάντα, Μπουρούντι, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Κογκό Μπράζζα.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε τους λόγους, γιατί στα αλήθεια με παραξένεψε πολύ αυτή η παραίτηση.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί άραγε;