23/11/09

Είχε 81 ευκαιρίες να μην σκοτωθεί, αλλά όλοι αδιαφόρησαν

Ένας άνδρας που παραπατούσε μεθυσμένος στο δρόμο, χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από αυτοκίνητο αφού 81 οχήματα τον προσπέρασαν χωρίς κανένας από τους οδηγούς να σταματήσει για να τον βοηθήσει ν΄ απομακρυνθεί απ΄ το οδόστρωμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Apple Daily, o 51χρονος το απόγευμα του Σαββάτου πήρε ένα ταξί για να πάει στο σπίτι του, αλλά, καθώς ήταν μεθυσμένος, δεν μπήκε σ' αυτό, αντίθετα γύρισε συγχυσμένος κι έφτασε ως την μέση του δρόμου για να σταματήσει άλλο ταξί να "τον πάει σπίτι".

Επί 24 λεπτά ο άτυχος άντρας παρέπαιε στη μέση του δρόμου, πήγαινε να πέσει, έπεφτε, σηκωνόταν και ξαναέπεφτε... Τελικά, ένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα τον χτύπησε αφήνοντάς τον νεκρό.

Κάμερα ασφαλείας στον τόπο του δυστυχήματος κατέγραψε ότι συνολικά 81 οχήματα - αυτοκίνητα, λεωφορεία, μοτοσικλέτες- άλλαξαν πορεία κι απέφυγαν τον άτυχο άνδρα, χωρίς κάποιος από τους οδηγούς να σταματήσει για να τον βοηθήσει να πάει στην άκρη ή να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Η εφημερίδα επικεντρώνεται στη συμπεριφορά των οδηγών, που αγνόησαν τη δεινή θέση αυτού του ανθρώπου.

"Είχε 81 ευκαιρίες να μην σκοτωθεί, αλλά όλοι αδιαφόρησαν, κι έχασε τη ζωή του", έγραψε η Apple σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που τιτλοφόρησε "Άνθρωπος σκοτώνεται από αυτοκίνητο διότι η κοινωνία είναι πολύ αδιάφορη".

 



Θυμάμαι την παραβολή του καλού Σαμαρείτη της προηγούμενης Κυριακής και ανατριχιάζω...
Μπροστά σε μία τραγική στιγμή της ζωής ενός συν-ανθρώπου, οι 81 οδηγοί προτίμησαν "να μην μπλέξουν". Η έννοια της ανθρωπιάς αναζητείται...

Από την ειδησεογραφία της 22.11.09



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απλως τρομερο...

Ανώνυμος είπε...

81 ευκαιρίες ! Είναι για τους άλλους το γεγονός ή για μάς τους διαφημιζομένους χριστιανούς ;