20/10/24

Λίγο χρόνο...

 


Προσπάθησε να βρίσκεις λίγο χρόνο. Λίγο χρόνο για σένα, για τον άνθρωπό σου, για τα παιδιά σου. Δεν θα είναι όλοι για πάντα εκεί. Φεύγουν οι ώρες, οι μέρες, τα χρόνια και τελικά έχεις χάσει την πολύτιμη καθημερινότητα πρώτα με τον εαυτό σου και τους δικούς σου ανθρώπους. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν ξέρουν γιατί τρέχουν και στο τέλος, με αυτά για τα οποία  λένε ότι τρέχουν να δημιουργήσουν, δημιουργούν αρρώστιες και προβλήματα. Ο ανταγωνισμός, οι συγκρίσεις, οι συγκρούσεις και πάντα το κάτι παραπάνω για το καλύτερο μας τρώει κυριολεκτικά την ψυχή. 

Τουλάχιστον αφιέρωσε μια μέρα για σένα, τον Θεό και την οικογένεια. 

Αυτή την ευλογημένη  Κυριακή. Να πας να συναντήσεις Αυτόν που σε δημιούργησε, να Τον ακούσεις, να σχετιστείς και να κάτσεις στο ίδιο τραπέζι μαζί Του, διότι είναι ο εκλεκτός καλεσμένος του. 

Να μην πας σπίτι μετά. Να πας κάπου με την οικογένεια και τους φίλους σου. Λίγη κουβέντα, λίγο χαμόγελο, χιούμορ, προβληματισμός και απλότητα. 

Λίγη ζωή. . . 

Φεύγει η ζωή και στο τέλος δεν θα προλάβουμε να ζήσουμε. Το σίγουρο είναι ότι θα προλάβουμε μια χαρά να αρρωστήσουμε και θα ξεχάσουμε τη ζωή…


π. Σπυρίδων Σκουτής – euxh .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: