20/10/24

11η Συνάντηση νέων οικογενειών στην ΑΓΚΥΡΑ

 


Με τη συμμετοχή 250 περίπου ατόμων, μεγάλων και μικρών, πραγματοποιήθηκε και φέτος στην ηλιόλουστη, φθινοπωρινή ΑΓΚΥΡΑ η 11η Συνάντηση νέων οικογενειών, μια ωραία ευκαιρία συνάντησης και συμπροβληματισμού νέων ανθρώπων πάνω σε σύγχρονα οικογενειακά θέματα.

Την κυριακάτικη Θ. Λειτουργία στον Ι. Ν. των Αγ. Τεσσαράκοντα Μαρτύρων τέλεσαν οι Παν. Αρχιμ. π. Χριστόδουλος Κογιώνης και π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος στο κήρυγμά του αναφερόμενος στη θεραπεία του δαιμονισμένου των Γαδαρηνών, τόνισε την ανάγκη να γευτούμε κι εμείς τον Χριστό, να ζήσουμε την παρουσία Του στη ζωή μας ώστε να παραμείνουμε κοντά Του «ἱματισμένοι καί σωφρονούντες».

Μετά το τέλος της θ. Λειτουργίας και το πρωινό ακολούθησε η εισήγηση από τον π. Χριστόδουλο Κογιώνη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και μέλους της Αδελφότητας Θεολόγων Ο ΣΩΤΗΡ με θέμα:

«Σέ πλήγωσα παιδί μου;» 

Ακολούθησε συζήτηση επί της εισηγήσεως ενώ στην επισφράγιση ο π. Χριστοφόρος ανέφερε περιπτώσεις παιδιών που έρχονται πληγωμένα στην εξομολόγηση και ζήτησε την επαγρύπνηση των γονέων. Επίσης, ο π. Γαβριήλ Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στα παιδιά που συμμετείχαν στις κατασκηνώσεις και επαίνεσε τον καθημερινό πνευματικό τους αγώνα που συγκινεί τα στελέχη της κατασκήνωσης. Τέλος, ο π. Σωτήριος Τσάφος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία νέων ανθρώπων που αγωνίζονται σε εχθρικό περιβάλλον να αναθρέψουν τα παιδιά τους "εν νουθεσία Κυρίου".

Ακολούθησε το γεύμα σε πολύ όμορφο και ευχάριστο κλίμα ενώ 100 περίπου παιδιά έπαιξαν στον χώρο και χάρηκαν τα γήπεδα με την επίβλεψη στελεχών της κατασκήνωσης.

Θερμές ευχαριστίες στις εθελόντριες κυρίες και δεσποινίδες που προσέφεραν το πρωινό και βοήθησαν στην οργάνωση της όλης εκδήλωσης. Και του χρόνου! 





Δεν υπάρχουν σχόλια: