1/10/18

5η Συνάντηση Νέων Οικογενειών στην Άγκυρα


Με την βοήθεια του Θεού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018 η 5η Συνάντηση Νέων Οικογενειών στην φθινοπωρινή Άγκυρα.

Την θεία Λειτουργία τέλεσε ο π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, ο οποίος στο ολιγόλεπτο κήρυγμά του ανέλυσε τον ευαγγελικό στίχο "καθὼς θέλετε ἵνα ποιῶσιν ὑμῖν οἱ ἄνθρωποι, καὶ ὑμεῖς ποιεῖτε αὐτοῖς ὁμοίως".

Μετά το πρωινό που προσέφερε η κατασκήνωση, ο κ. Πλάτωνας Χριστόπουλος, ψυχίατρος εισηγήθηκε με πολύ γλαφυρό τρόπο το θέμα "Οι συζυγικές αντιπαραθέσεις ως πνευματικό και ως ψυχολογικό γεγονός"

Μέσα από πολλά παραδείγματα επεσήμανε ότι η αιτία των αντιπαραθέσεων δεν βρίσκεται στα γεγονότα που τις προκαλούν αλλά στην ερμηνεία που δίνει ο καθένας σε αυτά. Οι σκέψεις με τις οποίες ερμηνεύουμε τα γεγονότα προέρχονται από τις παραδοχές που έχουμε υιοθετήσει στη ζωή μας. Και οι παραδοχές αποκρυσταλλώνονται από το σχήμα που έχουμε διαμορφώσει μέχρι τα 8 χρόνια της ζωής μας. Η διαδικασία αυτή δεν μένει αναλλοίωτη σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, μπορεί να τροποποιηθεί μέσα από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες με κύριο παράγοντα αλλαγής και μεταμόρφωσης τη Θεία Χάρη.

Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε, ο π. Χριστοφόρος μίλησε για το πνευματικό υπόβαθρο των συζυγικών αντιπαραθέσεων και την Θεία Χάρη, που τελειοποιεί και συνέχει τα πάντα, αφού «τά ασθενή θεραπεύει και τα ελλείποντα αναπληροί». 

Καθοριστικής σημασίας ήταν και η προσφορά μιας ομάδας στελεχών της κατασκήνωσης που επιμελήθηκε όχι μόνο την λειτουργία της κουζίνας αλλά και την δημιουργική απασχόληση όλων των παιδιών στα γήπεδα και στους χώρους ψυχαγωγίας της κατασκήνωσης.

Ο Θεός να ευλογεί όλους. Και του χρόνου!







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική ευκαιρία. Ευχαριστούμε πολύ....
Και ο καιρός ήταν θαυμάσιος....

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την όμορφη Κυριακή πού μας χάρισε η Χριστιανική Εστία στις κατασκηνώσεις της ΓΕΧΑ Παναγοπούλα Πατρών. Παρά τους δισταγμούς μας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων πήγαμε και περάσαμε θαυμάσια. Τα παιδιά μας παίξανε γελάσανε ευχαριστήθηκαν με τά στελέχη που τα απασχόλησαν, και εμεις οι γονείς ωφεληθήκαμε από την τόσο εμπεριστατομένη ομιλία του ιατρού κ. Πλάτωνα Χριστόπουλου. Θερμά ευχαριστούμε. Σύντομα να συναντηθούμε και σε άλλη παρόμοια ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια πρώτα στον πατέρα Χριστοφόρο για την οργάνωση και υλοποίηση της ημερίδας αλλά και στον εξαιρετικό ομιλητή.. Όλα ήταν θαυμάσια.. Ο Π.Χριστοφορος έχει δώσει άλλον "αέρα" στην Πάτρα..ο Θεός να του δινει δυναμη να διακονει.Οπου πηγαίνει είναι πολύ αγαπητός από όλους..