14/4/18

Πάσχα 2018 στην Αλβανία



Για 26η χρονιά επταμελές κλιμάκιο από τη Χριστιανική Εστία Πατρών με επικεφαλής τον π. Σωτήριο Τσάφο μετέβει στα ιερά χώματα της Β. Ηπείρου για να διακονήσει από την Μ. Τετάρτη έως την Δευτέρα του Πάσχα 2018.

Εκεί συναντήθηκε με τον ιερομόναχο π. Σιλουανό, ο οποίος κλήθηκε από τον Θεό να υπηρετεί μονίμως την περιοχή της Χειμάρας τον Δεκέμβρη του 2012.

Οι χριστιανοί της Χειμάρας και των περί αυτής χωριών, γέμισαν τις εκκλησιές και συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις ιερές ακολουθίες που τελέστηκαν τόσο στην ελληνική όσο και στην αλβανική γλώσσα.

Η προσέλευση μικρών και μεγάλων Χειμαριωτών στο μυστήριο της Ι. Εξομολόγησης, η συμμετοχή τους στο μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας το πρωί της Μ. Πέμπτης, το πλήθος που ακολούθησε τον επιτάφιο την Μ. Παρασκευή, η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στην ακολουθία της Ανάστασης εντός και εκτός ναού, αλλά και η παραμονή πολλών απο τους πιστούς στην αναστάσιμη Θ. Λειτουργία, μαρτυρούν αδιαμφισβήτητα ότι ο σπόρος που πέφτει τόσα χρόνια εκεί, δίνει ήδη καρπούς.

Αξέχαστη παραμένει η εικόνα πολλών από τους πιστούς να σπεύδουν με ιερή λαχτάρα μετά το τέλος της περιφοράς του επιταφίου να πάρουν λίγα άνθη ως ευλογία, καθώς και αυτή της παραμονής τους στο ναό μετά το τέλος της πρωινής Θ. Λειτουργίας του Μ. Σαββάτου, προκειμένου να λάβουν τις αναστάσιμες λαμπάδες από τα χέρια του κληρικού που τόσα χρόνια ευλαβούνται, του π. Σωτηρίου.

Ευχόμαστε ο Άγιος Θεός να στηρίζει την πίστη των αδελφών χριστιανών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και να ενδυναμώνει πάντοτε τους λειτουργούς του Αγίου Θυσιαστηρίου στο ιεραποστολικό έργο που τους έχει αναθέσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: