29/8/16

Άγκυρα 2016: Η φετινή κατασκήνωση περίοδος έφτασε στο τέλος της


Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ολοκληρώθηκε σήμερα η λειτουργία της κατασκηνώσεως "ΑΓΚΥΡΑ" στην Παναγοπούλα και το φετινό καλοκαίρι. 


Και στις φετινές οχτώ κατασκηνωτικές περιόδους η ΑΓΚΥΡΑ προσέφερε σε μικρούς και μεγάλους, όχι μόνο ανάσες δροσιάς και αγνής ψυχαγωγίας αλλά και πολλές ευκαιρίες για πνευματικές αναζητήσεις, προβληματισμούς και γεύση πνευματικής ζωής. Μέσα από την καθημερινή προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα, τις συζητήσεις και τα θέματα που αναπτύχθηκαν, την ιερά εξομολόγηση και τη θ. Κοινωνία τα παιδιά έζησαν πιο πολύ με το Θεό, γνώρισαν πιο βαθιά την χριστιανική μας πίστη. Αλλά και μέσα από την κοινή ζωή, τα καθημερινά ομαδικά παιχνίδια και ατομικά ή ομαδικά πρωταθλήματα, τα θαλασσινά μπάνια, την ορειβασία και τις τόσες άλλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που έγιναν στον κατασκηνωτικό χώρο τα παιδιά ευχαριστήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, έπαιξαν, έκαναν φίλους.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ αναπέμπει ύμνους δοξολογίας προς τον Τριαδικό Θεό που "σκέπασε" και φέτος την κατασκήνωση, που έδωσε δύναμη και φωτισμό σε όλους όσους πέρασαν το κατώφλι της, που έδωσε λύσεις στις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν.

Το Δ.Σ. αισθάνεται όμως την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες σε πολλούς που στήριξαν τη λειτουργία της κατασκήνωσης και αυτό το καλοκαίρι με ποικίλους τρόπους, που εργάστηκαν ταπεινά και θυσιαστικά, με πνεύμα χριστιανικής αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς.

Αρχικά το Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ που επισκέφθηκε και φέτος την κατασκήνωση για να ευλογήσει τα παιδιά και το έργο που εκεί επιτελείται. Το ανύστακτο ενδιαφέρον του για τη νεότητα και οι πνευματικοί λόγοι του ανέπαυσαν πολύ τις εφηβικές καρδιές.

Ακολούθως τους πνευματικούς πατέρες της κατασκήνωσης, π. Σωτήριο, π. Χριστοφόρο και π. Δανιήλ που αναλώθηκαν και φέτος στην πνευματική διακονία όλων μας καθώς και το θεολόγο της αδελφότητας κ. Κεχαγιά Δημήτριο για τους πολλούς κόπους του.

Επίσης, τους και τις Αρχηγούς, τους ομαδάρχες και τις ομαδάρχισσες που οργάνωσαν υποδειγματικά τις κατασκηνωτικές περιόδους και έκαναν τα πάντα για να είναι όλων η παραμονή εκεί πιο άνετη και επωφελής.

Τις διαχειρίστριες και κυρίες που δούλεψαν μέρα νύκτα και κάτω από δύσκολες πολλές φορές συνθήκες στην κουζίνα της κατασκήνωσης, προσφέροντας εθελοντικά τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Τους ανώνυμους και επώνυμους δωρητές που συνέδραμαν οικονομικά την Ένωσή μας για να αντέξει το δυσβάστακτο βάρος της λειτουργίας και συντήρησης της κατασκηνώσεως.


Τέλος, ευχαριστούμε κάποιους ανθρώπους, ειδικούς και μη, που δούλεψαν εθελοντικά και προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κατασκήνωσης.

Τα ονόματα όλων αυτών τα γνωρίζει ο Θεός. Εμείς θα προσευχόμαστε πάντα ο Δωρεοδότης Κύριος να ανταμείψει όλους όσους εργάστηκαν και φέτος στον αμπελώνα Του, στην ΑΓΚΥΡΑ.

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ ΠΑΤΡΩΝ έκανε ό,τι μπορούσε καλύτερο όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Παρακολούθησε από κοντά τη λειτουργία της κατασκήνωσης, γνωρίζει τα λάθη που έγιναν και τις παραλείψεις που υπήρξαν. Υπόσχεται ότι από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσει τις προσπάθειες ώστε του χρόνου να γίνουν όλα ακόμα καλύτερα.

Θερμές ευχές απευθύνει τέλος προς όλες και όλους τους κατασκηνωτές, μικρούς και μεγάλους, για καλή κι ευλογημένη σχολική χρονιά. Τους καλεί από τον προσεχή Οκτώβριο να συμμετάσχουν στα κατηχητικά της Μητροπόλεως και τις ομάδες των Χελιδονιών και των Χαρ. Αγων. ώστε να βρουν κι εκεί μηνύματα χαράς κι ελπίδας.

Να είστε όλοι καλά!

Το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλο ενα ευλογημένο καλοκαίρι τελειώνει και οι κατασκηνωτικες περίοδοι επισης ..ευχαριστουμε ολους οσοι βοηθησαν σε αυτο το εργο επωνυμα και μη ......καλη εκκλησιαστική και σχολική χρονιά...Από Οκτώβρη να μην λείψει κανείς από τις ομάδες...1 ώρα την εβδομάδα πιστεύω ότι άλλοι μπορούμε. ..πιστεύω να υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες από Πάτρα Η πύργο που θα αναρτηθούν για να μείνουν καλύτερα χαραγμένες στις μνήμες των κατασκηνωτων αυτά που πέρασαν εκεί ..Και ...το σημαντικότερο. ....να ξεκινήσουν να μετράνε μέρες για τ επόμενο καλοκαίρι για να ξαναβρεθούν στην Άγκυρα ..ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

Το έργο που επιτελείται στην ΆΓΚΥΡΑ είναι σπουδαίο..

Σωστά το Δ.Σ. της ΓΕΧΑ Πατρών ευχαριστεί αυτούς που διακόνησαν εκεί.

Αλλά ευχαριστίες, όλοι όσοι γεύονται τη χαρά της κατασκήνωσης, πρέπει να απευθύνουν σε εσάς αγαπητό Δ.Σ. της ΓΕΧΑ Πατρών, που θυσιάζεστε κάθε χρόνο για την ομαλή λειτουργία της. Και βάζετε τους εαυτούς σας, με ονοματεπώνυμο και υπογραφή ενώπιον του κράτους, και εγγυάστε την ασφάλεια των παιδιών!

Ο Θεός να σας ανταμείψει για τον κόπο σας και να σας δίνει δύναμη να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας στην αγαπημένη μας Άγκυρα!

Αν. Παν.

Ανώνυμος είπε...

Να είστε καλά όλοι σας. Η Άγκυρα κάνει τη διαφορά.... τότε και τώρα
Πρότυπο οργάνωσης και υπευθυνότητας.
Ευχαριστούμε όλους σας.