20/11/13

Η εκδήλωση - οδοιπορικό της μεταφοράς του Σταυρού του Αγ. Ανδρέου στη Ρωσία


Στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία πλήθους Λαού και τοπικών Αρχών, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα η παρουσίαση του ταξιδιού του Σταυρού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στις Ρωσικές χώρες, Ρωσία-Ουκρανία-Λευκορωσία.

Εκτός από την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, παρουσιάστηκε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ντοκιμαντέρ με συγκινητικές σκηνές από την προσκυνηματική θεωρία και περιήγηση του Σταυρού του ιερωτάτου Αποστόλου στις, ως άνω Ορθόδοξες χώρες. 

Επίσης, την εκδήλωση πλαισίωσαν με ύμνους και άσματα η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος (Ρωσικού Ναού), οδού Φιλελλήνων Αθηνών, καθώς και η χορωδία νεανίδων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσεως Πατρών, υπό την διεύθυνση της κ. Ρεγγίνας Αραβαντινού.

Το Ίδρυμα «Απόστολος Ανδρέας» της Ρωσίας εξεπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος κ. Σεργκέι Γκολοβίν, μαζί με άλλους συνεργάτες του.
΄
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Ιωάννης Δημαράς, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας κ. Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Αντιπρύτανης κ. Παντελής Κυπριανός εκπροσωπώντας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεώργιο Παναγιωτάκη, ο Διοικητής του ΚΕΤΧ Ταξίαρχος κ. Χρίστος Λαμπρινάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πλήθος Ιερέων και βεβαίως πλήθος Λαού, που κατέκλυσε το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη:

α) Στο αίτημα από την Εκκλησία της Ρωσίας για την μεταφορά του Σταυρού.
β) Στην έγκριση της Ιεράς Συνόδου.
γ) Στις δυσκολίες και πως ξεπεράστηκαν.
δ) Στην παραμονή του Σταυρού στις Ρωσικές χώρες και στο συγκλονιστικό προσκύνημα από εκατομμύρια Ορθοδόξους Χριστιανούς.
ε) Στην σημασία αυτού του ταξιδιού για την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών, για την πόλη των Πατρών και την Ελλάδα γενικώτερα.   










Δεν υπάρχουν σχόλια: