10/6/12

Να είναι πάντα άξιος ο νέος διάκονος Απόστολος







Έγινε σήμερα στον κατάμεστο Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Αμπελοκήπων η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Αποστόλου (Τσολάκη) από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Στη Θ. Λειτουργία και τη χειροτονία συμπαραστατούμενος ήταν και ο Μητροπολίτης Πενταπόλεως κ.κ. Ιγνάτιος, Πνευματικός πατέρας του νεοχειροτονομένου.

Στο σύντομο λόγο του ο μοναχός Απόστολος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μεγάλη κλήση και την προσωπική του αναξιότητα ζητώντας προπάντων το έλεος και τη βοήθεια του Θεού. Ευχαρίστησε την ευσεβή οικογένειά του, την αδελφότητα στην οποία ανήκει, τον Πνευματικό του πατέρα και τέλος, τον Μακαριώτατο για τα αισθήματα πατρικής αγάπης που τον περιβάλλει.

Ο Μακαριώτατος στην ανταπάντησή του χαρακτήρισε "ηρωική απόφαση" την είσοδο ενός νέου ανθρώπου στην εκκλησία του Χριστού σε μια εποχή που όταν οι άλλοι αρνούνται το Χριστό, υπάρχουν συγχρόνως και άνθρωποι που τον αγαπούν. Αναφέρθηκε στην οικονομική και πνευματική κρίση που περνά η πατρίδα μας και τόνισε ότι τα πρότυπά μας πρέπει να είναι οι Άγιοι και η πορεία τους.

Άξιος!!!

Οι φωτο είναι του Γ. Φερδή από το http://romfea.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε! Πάρα πολύς κόσμος ήρθε να δει έναν νέο άνθρωπο να αφιερώνει τον εαυτό του στο Θεό.

Πάντα να ναι Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Άλλες φωτογραφίες; Από την κουρά;

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεος Μαζι του!

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ τα πούμε στο Αθαμάνιο;