2/6/12

Φωτιά που δροσίζει




Όλα μας τα δίνει «ο Θησαυρός των αγαθών». Είναι ο Χορηγός της ζωής και οποιουδήποτε άλλου καλού. Καμιά αρετή δεν μπορούμε ν' αποκτήσουμε δίχως τη χάρη Του. Αυτό μας δίνει τη διάθεση να παλεύουμε για να νικούμε τις αδυναμίες μας. Αυτό μας φωτίζει να κατανοούμε τα μαθήματα μας και να προχωρούμε στις σπουδές μας. Φωτίζει το νου μας. Μας ενθουσιάζει με επιθυμίες ανώτερες, άγιες. 

Μας εμπνέει να πράττουμε έργα καλοσύνης. Μας χαρίζει τους καρπούς Του: αγάπη, χαρά, ειρήνη...
 
Αυτό, το Άγιο Πνεύμα, μας ψιθυρίζει τα λόγια της προσευχής μας. Βρίσκεται συνεχώς κοντά μας. Γνωρίζει τις αγωνίες μας για το μέλλον και μας στηρίζει στους αγώνες και στις προσπάθειές μας. Ακόμα και στις ασθένειες, Αυτό μας παρηγορεί, μας χαρίζει υπομονή και ανακούφιση.
 
Σε ώρες που τα πάντα γύρω μας είναι μελαγχολικά και σκοτεινά, το Πανάγιο Πνεύμα εμπνέει αθόρυβα μέσα μας εμπιστοσύνη στην παντοδυναμία και στην αγάπη του Θεού. Κι έτσι θαρρεύουμε και προχωρούμε.
 
Όταν ο νους μας συγχύζεται, θολώνει, το Άγιο Πνεύμα φωτίζει τη σκέψη μας, φανερώνει τη συμφέρουσα απόφαση, την καλύτερη λύση. Όλα το Άγιο Πνεύμα τα επιτελεί. Τι μένει σε μας;
 
Απομένει σε μας να μην αντιστεκόμαστε στην ενέργειά Του μέσα μας. Να διώχνουμε τις αιτίες που το απομακρύνουν από τη ζωή μας. Απομένει σε μας να δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη τα δώρα Του, να αφήνουμε τη ζωή μας να καθοδηγείται από τη ζωογόνο πνοή Του.
 
 Ιούνιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: