5/4/12

Σοκ, πόνος, θλίψη και οργή


Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού χθες το πρωί στην πλατεία Συντάγματος.
 
Ο 77χρονος στο σημείωμα που άφησε αναφέρει μεταξύ άλλων "δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου".

Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει πέρα από κάθε όριο. Ο πόνος, η απόγνωση και η οργή πολλαπλασιάζονται. Η πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας μας σπρώχνουν στο γκρεμό όλο και περισσότερους. 

Ας προσευχηθούμε να μην ακολουθήσουν και άλλοι το δρόμο αυτό της απελπισίας. Η φυγή δεν είναι λύτρωση...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φυγή είναι η μοναδική ελπίδα για όλους εμάς τους ανέργους που δεν υπάρχει φως για επιβίωση. Εσείς οι βολεμένοι είσθε μόνο λόγια. Εμείς μόνο πόνο και εξαθλίωση. Η αξιοπρέπεια μας δείχνει τον δρόμο της φυγής.

Ανώνυμος είπε...

έπρεπε να μείνεις φίλε να παλέψεις... στο πεζοδρόμιο, στις πορείες, στις εκλογές.

Ήσουν φαρμακοποιός, είχες κέρδος μεγάλο για πολλά χρόνια... κάτι δεν μου κολλάει εδώ...

Ερώτηση: Τι ψήφιζες τόσα χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την αυτοκτονία του ηλικιωμένου στην πλατεία Συντάγματος.

«Το γεγονός της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου συνταξιούχου στην Πλατεία Συντάγματος μας προξενεί λύπη και συμπάθεια», αναφέρει η ΙΣ και παραθέτει τις ακόλουθες σκέψεις :

«α. Η συγκεκριμένη αυτοκτονία και οι παρόμοιες με αυτήν, στις οδυνηρές ημέρες της κρίσεως που περνάμε, είναι γεγονός που προβληματίζει έντονα την κοινωνία μας. Τα διωγκούμενα προβλήματα και η επιδείνωση της κρίσεως, καλλιεργούν την απόγνωση και οδηγούν τους ανθρώπους σε απονενοημένες καταστάσεις, τους στερούν δε την αξιοπρέπειά τους.

β. Η Εκκλησία ουδέποτε επικροτεί τέτοιες επιλογές ως απάντηση στα προβλήματα των ανθρώπων. Αντίθετα καλλιεργεί την υπομονή, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού.

γ. Φιλανθρώπως συμπαραστεκόμεθα στους οικείους του εκλιπόντος και ευχόμεθα ο Θεός να τους χαρίζει ειρήνη και την εξ ύψους παρηγορία.»

Ανακοινωθέν Ι.Σ.

Ανώνυμος είπε...

H Ιερά Σύνοδος πάντα έξω από τα προβλήματα όλων εμάς των πρώην εργαζομένων και νυν ανέργων. Τα παιδιά φωνάζουν εγώ δεν έχω να του δώσω. Ο φαρμακοποιός μας άνοιξε τον δρόμο για την φυγή από αυτό το κολαστήριο της φτώχειας.